Κλειστά σχολεία στην Κρήτη

Κρήτη
Κλειστά σχολεία στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Που δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται ολόκληρη η Κρήτη τα τελευταία 24ώρα.

Και τα σχολεία δε θα μπορούσαν να μείνουν «αλώβητα» από αυτή τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο νησί.

Ως εκ τούτου σε πολλές περιοχές, όπως αποφασίστηκε οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές.

Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των δυσκολιών που παρατηρούνται στις μετακινήσεις, αποφασίστηκε από τη Δημοτική Αρχή όλες οι σχολικές μονάδες και οι παιδικοί σταθμοί στο Μαλεβίζι να παραμείνουν κλειστοί την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν θα λειτουργήσει το 45ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου, αλλά και το ειδικό σχολείο στις Τρεις Βαγιές όπου η κατάσταση "χτυπά" κόκκινο εξαιτίας των πλημμυρισμένων δρόμων.

Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου

Ο Δήμος Ρεθύμνης και το Τμήμα Παιδείας του ενημερώνουν τους συμπολίτες ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων όλα τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Ν. Ρεθύμνου θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019. 

Σε ότι αφορά το Εσπερινό Γενικό Λύκειο και το Εσπερινό ΕΠΑΛ, επίσης δεν θα λειτουργήσουν.

Κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο Δήμο Μυλοποτάμου.

Διακοπή μαθημάτων στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρίου  λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί στο Δήμο και «προκειμένου να αποφευχθεί ατύχημα κατά την μεταφορά των μαθητών και εκπαιδευτικών».

Με απόφαση του Δημάρχου Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργη και της Υπεύθυνης Παιδείας του Δήμου Μαίρης Μπαγκέρη όλα τα σχολεία των Ανωγείων θα παραμείνουν κλειστά.

Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση, από τον Δήμο Χανίων γνωστοποιείται ότι, έπειτα από απόφαση του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, σε συνεννόηση και με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, Μανώλη Μηλιαράκη και Στέλιο Ζερβάκη αντίστοιχα, κλειστές θα παραμείνουν  όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί εντός των ορίων του Δήμου Χανίων.

Η απόφαση ελήφθη, έπειτα από εκτίμηση της πρόβλεψης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (Ε.Μ.Υ.) για ένταση των καιρικών φαινομένων κατά τις πρωινές ώρες και των άσχημων συνθηκών προσβασιμότητας στις σχολικές μονάδες, λόγω των εκτεταμένων ζημιών.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές και το προσωπικό των σχολικών μονάδων να βρεθούν στους χώρους των σχολείων, προκειμένου να εκτιμήσουν τις ζημιές, που έχουν προκληθεί, και να ενημερώσουν άμεσα τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παιδείας, Αντώνη Βαρδάκη, και τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Χανίων.

Τα σχολεία, ωστόσο, δε θα ανοίξουν την Τρίτη και στο Δήμο Αποκορώνα προκειμένου να μην κινδυνεύσουν παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί.

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Καντάνου Σελίνου και στον Δήμο Πλατανιά την Τρίτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News