Κατέρρευσε τμήμα της γέφυρας του Κερίτη

Κρήτη
Κατέρρευσε τμήμα της γέφυρας του Κερίτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για τη γέφυρα του Κερίτη στον Αλικιανό

Άνευ προηγούμενου η κατάσταση στην γέφυρα του Κερίτη στην περιοχή του Αλικιανού στα Χανιά που για μία ακόμη φορά δοκιμάζονται από την κακοκαιρία και τις καταρρακτώδεις βροχές.

Τις τελευταίες ώρες η βροχή έχει προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα ενώ το video που έχει δημοσιεύσει πολίτης στο facebook αποτυπώνει στο έπακρο το μέγεθος της καταστροφής.

Συγκεκριμένα η γέφυρα του Κερίτη έχει παραδοθεί στην ορμητική μανία των νερών που παρασύρουν και καταστρέφουν ότι βρουν στο πέρασμα τους.

Η γέφυρα του Αλικιανού ήρθε και πάλι αντιμέτωπη με την κακοκαιρία, ενώ, όπως φαίνεται και στις σχετικές εικόνες, αρκετά τμήματά της έχουν υποστεί καθίζηση, ενώ όπως έιναι φυσικό, η διέλευση των οχημάτων από το σημείο είναι ανέφικτη.

Ήδη τα μηχανήματα επιχειρούν και πραγματοποιούν προσωρινές διανοίξεις, ενώ όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Δήμο Πλατανιά, παρακαλούνται οι οδηγοί και οι πολίτες να μην παραμερίζουν τις  σημάνσεις  που έχουν τοποθετηθεί σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο, καθώς ο κίνδυνος είναι μεγάλος.

Σημειώνεται πως η γέφυρα του ποταμού Κερίτη στον Αλικιανό ήταν πετρόκτιστη με τρία τόξα και κτίστηκε το 1908, είχε χαρακτηριστεί ως διατηρητέο νεώτερο μνημείο.

Δίπλα στο χώρο αυτό την πρώτη Αυγούστου 1941 οι Γερμανοί εκτέλεσαν 118 άνδρες, ανάμεσα τους και ανάπηρους, από την περιοχή με την κατάπτυστη κατηγορία της αντίστασης κατά την εισβολή των Γερμανών στο νησί.

Υπενθυμίζεται πως η γέφυρα είχε κλείσει για όλα τα οχήματα ανεξαιρέτως, κάτι που είχε κριθεί σκόπιμο, αφού τα ορμητικά νερά είχαν υποσκάψει τα θεμέλια της γέφυρας, όπως διαπιστώθηκε μετά από αυτοψία που έγινε από τον κ. Βουλγαράκη και τον Δήμαρχο Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδράκη, μαζί με κλιμάκιο μηχανικών στις 15 Φεβρουαρίου.

Παρακολουθήστε το video του κ. Κορκακάκη:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News