default-image

Καταιγίδες, άνεμοι και πλημμυρισμένα σπίτια στην Κρήτη

Κρήτη
Καταιγίδες, άνεμοι και πλημμυρισμένα σπίτια στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κακοκαιρία "δοκίμασε" τους Κρητικούς

Καταιγίδες σε ολόκληρη την Κρήτη καθώς οι ουρανοί «άνοιξαν» και σε ολόκληρο το νησί έντονες είναι οι βροχοπτώσεις και απαιτείται προσοχή στο οδικό δίκτυο.

Και τη Δευτέρα άνεμοι έντασης έως και 8 μποφόρ πνέουν στο Κρητικό και κρατούν για τρίτη ημέρα δεμένα τα πλοία.

Δεκάδες αντλήσεις υδάτων

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα κινητοποίησαν την πυροσβεστική καθώς στη διάρκεια της νύχτας δέχτηκε 50 κλήσεις για άντλησεις υδάτων από σπίτια, κοπές δέντρων και έλξεις ακινητοποιημένων οχήματων και έλαβε μέρος με  7 συνεργεία και 14 άτομα πραγματοποιώντας 15 αντλήσεις υδάτων, 4 κοπές δέντρων και 4 έλξεις οχημάτων.

Στη διάρκεια της ημέρας η πυροσβεστική προχώρησε σε 8 ακόμα αντλήσεις υδάτων στα Χανιά, 26 αντλήσεις στο Ρέθυμνο και δύο κοπές δέντρων.

Μάλιστα στο ύψος του Φόδελε ακινητοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής αυτοκίνητα λόγω της έντονης χαλαζόπτωσης.

Πάντως σταδιακά τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα υποχωρήσουν και το μεσημέρι της Τρίτης αλλάζει το σκηνικό του καιρού.

Κλειστά σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στους δήμους Χανίων, Πλατανιά, Κισσάμου, Αποκορώνου, Καντάνου- Σελίνου και Σφακίων.Η απόφαση να μη λειτουργήσουν τα σχολεία ελήφθη από τους δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας σε συνεννόηση και με τους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στα Χανιά, δεν διασφαλίζεται η απολύτως ασφαλής πρόσβαση στις σχολικές μονάδες μαθητών και εκπαιδευτικών.

Εμπόδια στο οδικό δίκτυο

Προβλήματα δημιουργήθηκαν σε πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου Χανίων ,όπου υπάρχουν καταπτώσεις χωμάτων και πετρών, ενώ πολλοί δρόμοι πλημμύρισαν με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται με πολύ μεγάλη δυσκολία.Από την κακοκαιρία υπήρξαν ακόμα σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ προβλήματα στην ηλεκτροδότηση περιοχών. 

Πέτρες και φερτά υλικά υπάρχουν και στο οδικό δίκτυο από Σίσες μέχρι Πάνορμο και χρειάζεται η προσοχή των οδηγών. 

Bελτίωση από την Τρίτη

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ.Λέκκα:

Την Δευτέρα αναμένεται να επικρατήσει γενικά σε ολόκληρη την Κρήτη το βροχερό σκηνικό του καιρού με τις βροχές να είναι έντονες κατά τόπους στα βόρεια τμήματα του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις με την ένταση τους να φθάνει στα 6 - 7, τοπικά έως και τα 8 Μποφόρ, προκαλώντας αντίστοιχα και υψηλό κυματισμό στο βόρειο παράκτιο μέτωπο του νησιού.

Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει ακόμη περισσότερο με τε την ελάχιστη να κυμαίνεται στους 5 έως 7°C  και την μέγιστη στους 10 έως και τους 13°C, όπως αναφέρουν οι προβλέψεις του κ. Λέκκα.

Την Τρίτη αναμένεται να συνεχίσουν οι βροχές από το Βόρειο ρεύμα να επηρεάζουν ακόμη τα βόρεια τμήματα της Κρήτης αλλά από το μεσημέρι θα ξεκινήσει η ύφεση του καιρού και σταδιακή βελτίωση του μέχρι τις απογευματινές ώρες σε ολόκληρη την Κρήτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News