Η συγκινητική εξομολόγηση της Πάτρας για τον καρκίνο: «Ποτέ δεν πίστευα ότι έχω τόση δύναμη»

Κρήτη
Η συγκινητική εξομολόγηση της Πάτρας για τον καρκίνο: «Ποτέ δεν πίστευα ότι έχω τόση δύναμη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Πάτρα Παναρετάκη βίωσε τον καρκίνο και μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που αντιμετώπισε

Σκληρή είναι η μάχη με τον καρκίνο όμως υπάρχουν άτομα εκεί έξω που μας διδάσκουν ότι ένας άνθρωπος μπορεί να καταφέρει τα πάντα και να βρει τη δύναμη να παλέψει κάτι που στην αρχή του είναι άγνωστο.

Η Πάτρα Παναρετάκη ανήκει σ’ αυτή την κατηγορία των ανθρώπων που νόσησε από καρκίνο, υπεβλήθη σε χημειοθεραπείες, έχασε τα μαλλιά της, οι εξετάσεις της έδειξαν πως είχε γιατρευτεί όμως μετά από λίγο καιρό ένιωσε ξανά συμπτώματα… και μπήκε πάλι στη διαδικασία των νοσοκομείων.

Καλεσμένη στην εκπομπή «Ανδριανή», μίλησε για τους μήνες που πάλεψε με τον καρκίνο, τα συναισθήματά της όλο αυτό το χρονικό διάστημα αλλά και το φόβο που είχε αφότου όλες οι εξετάσεις της ήταν «καθαρές».

«Καρκίνος: Αυτό που είναι πια στις μέρες μας γύρω μας και κανείς δεν πιστεύει ότι μπορεί να το έχει.» μ’ αυτά τα λόγια ξεκίνησε τη συνέντευξή της η Πάτρα στην Ανδριανή Αγγελιδάκη.

«Τρεις μέρες έμενα στο νοσοκομείο για τις θεραπείες και μετά έξω. Στην αρχή προσπαθούσα να μη σκέφτομαι τις μέρες που θα έμπαινα στο νοσοκομείο για χημειοθεραπεία. Το κατάφερα με τη βοήθεια των βιβλίων και της οικογένειάς μου, τους φίλους μου. Αυτό το έκανα για τους πρώτους έξι μήνες.» τόνισε η Πάτρα η οποία επεσήμανε πως σε μία τέτοια κατάσταση ο φόβος είναι το κυρίαρχο συναίσθημά σου.

Η Πάτρα Παναρετάκη προσπάθησε πολύ για να μην «πέσει» η ψυχολογία της.  

Κατά τη διάρκεια των θεραπειών, οι εξετάσεις έδειξαν ότι θεραπεύτηκε από τον καρκίνο, όμως μετά από λίγο καιρό είδε ξανά συμπτώματα: «Είναι η δυσκολότερη στιγμή που ένιωσα ότι μπορεί και να μην τα καταφέρω. Περίμενα να βγει η δεύτερη βιοψία. Ήταν οι χειρότερες μέρες από τους 18 μήνες που πάλευα με τον καρκίνο».

Σε ερώτηση της Ανδριανής Αγγελιδάκη για το πώς κατάφερε να μαζέψει τα κομμάτια της και μετά από αυτή τη διάγνωση να συνεχίσει να παλεύει, εκείνη δήλωσε: «Χρειάστηκα δύο ολόκληρες μέρες να μείνω μόνη και να μαζέψω δυνάμεις. Ποτέ δεν πίστευα ότι έχω τόση δύναμη. Όταν παλεύεις το άγνωστο, σου είναι πολύ πιο εύκολο να το νικήσεις.».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη της Πάτρας Παναρετάκη στην εκπομπή «Ανδριανή»:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News