Κρήτη

Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια της Κρήτης

Απαγορευτικό απόπλου των πλοίων από και προς την Κρήτη, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

Δεμένα στα λιμάνια της Κρήτης παραμένουν τα πλοία, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που έφερε η «Ωκεανίς», με ανέμους που, στο Αιγαίο, φτάνουν μέχρι και τα 10 Μποφόρ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, «δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια επιβατηγών - οχηματαγωγών πλοίων από το λιμάνι του Ηρακλείου, μέχρι νεοτέρας».

Την ίδια στιγμή, σε ισχύ βρίσκεται το απαγορευτικό απόπλου των πλοίων και από το λιμάνι της Σούδας, στα Χανιά.

Ταυτόχρονα, δεν εκτελούνται τα προγραμματισμένα δρομολόγια ούτε και από το λιμάνι του Πειραιά προς Κρήτη και άλλους προορισμούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, το οποίο επικαλείται το Έκτακτο Δελτίο Θυελλωδών Ανέμων της ΕΜΥ, οι άνεμοι στα πελάγη της Κρήτης αναμένεται να φτάσουν σήμερα μέχρι και τα 9 Μποφόρ, για το λόγο αυτό, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου καλεί «όλους τους ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών στην περιοχή μας, να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους, κατά το χρόνο ισχύος του Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων και να λαμβάνουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης - αγκυροβολίας των σκαφών τους. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.»

Σε γενικές γραμμές, πάντως, δεμένα είναι τα πλοία σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς, σε ισχύ έχει τεθεί απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό και τη Σαλαμίνα.

Παράλληλα, κλειστές είναι οι γραμμές Αγ. Μαρίνας-Νέας Στύρας, Ρίου-Αντιρρίου, Βόλου-Σποράδων, Κυλλήνης-Ζακύνθου, Κυλλήνης-Κεφαλονιάς, Κεραμωτής Καβάλας-Λιμένα Θάσου, Πρίνου-Θάσου και Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης.

Υπενθυμίζεται πως οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα, καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία, προκειμένου να ενημερώνονται για αλλαγές ή τροποποιήσεις των δρομολογίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια