Κορυφαίοι σύγχρονοι Γερμανοί ιστορικοί και μελετητές στις «Αντιθέσεις»

Κρήτη
Κορυφαίοι σύγχρονοι Γερμανοί ιστορικοί και μελετητές στις «Αντιθέσεις»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Παρασκευή στις 22:00, στις «Αντιθέσεις», δύο κορυφαίοι σύγχρονοι Γερμανοί ιστορικοί και μελετητές

Ο Karl-Heinz Roth, Συγγραφέας, ιστορικός, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Κοινωνικής Ιστορίας του 20ου αιώνα και ο Christoph Ulrich Schminck-Gustavus, Καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Βρέμης, μαζί με τον Αριστομένη Συγγελάκη, Συγγραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, στις «Αντιθέσεις» της ΚΡΗΤΗ TV.

Σε μια συζήτηση με αφορμή την έκδοση από τον εκδοτικό οίκο «Ο Τόπος Μου» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου των K. H. Roth και H. Rübner, «Η οφειλή των επανορθώσεων: υποθήκες της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις των δύο Γερμανών ακαδημαϊκών για το απαράγραπτο των Γερμανικών Επανορθώσεων, τις καταστροφές και τις τραγωδίες αίματος και φρίκης που προκάλεσε ο Γερμανικός Στρατός Κατοχής στην Ελλάδα, στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, μέχρι την παραχάραξη της ιστορίας από τον Χάινς Ρίχτερ, την άνοδο των ακραίων κινημάτων στην Ευρώπη, τον ρατσισμό και τον φασισμό αλλά και τις σύγχρονες προκλήσεις του Ολέθρου από μια νέα γενικευμένη Πολεμική αναμέτρηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News