Το Άγιον Όρος στον «Ορθόδοξο Λόγο» της Κυριακής

Κρήτη
Το Άγιον Όρος στον «Ορθόδοξο Λόγο» της Κυριακής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με παρουσιαστή τον Ιωάννη Λίλη

Το θέμα μας για την εκπομπή του «Ορθόδοξου Λόγου» την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019, ώρες 15:30 -16:30 έχει ως κεντρικό θέμα το "Άγιον Όρος".

Ένα σημαντικό στοιχείο για τον Χριστιανό αποτελεί η συμμετοχή του σε προσκυνήματα που γίνονται σε διάφορους ευλογημένους τόπους. Η επίσκεψη αυτή πηγάζει από την ανάγκη του να γνωρίσει την αληθινή πίστη και να έρθει πιο κοντά στη μαρτυρία των πατέρων της Εκκλησίας. Αυτή η ανάγκη για αναζήτηση αποτελεί τον κύριο λόγο επίσκεψης των πιστών σε συγκεκριμένους «πνευματικούς» προορισμούς.

Ένα ιδιαίτερο προσκύνημα είναι και αυτό του Αγίου Όρους, καθώς χιλιάδες άνθρωποι καταβιούν και εργάζονται σε αυτό, αφιερωμένοι στο Χριστό και την Εκκλησία. Το Άγιον Όρος δεν είναι τόσο ο τόπος, όσο ο τρόπος αντιμετώπισης της ζωής, μέσα από τον ταπεινό, αθόρυβο και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αγώνα των πατέρων που ζουν σε αυτό. Στην πραγματικότητα, το Άγιον Όρος παρέχει –απλόχερα- αμέτρητα παραδείγματα και μαθήματα αληθινής και ανεπιτήδευτης ζωής, μιας πολιτείας που είναι αφιερωμένη στην προσευχή και τη λατρεία του Θεού.

Η εκπομπή του «Ορθόδοξου Λόγου» της Κυριακής 24/02/2019, ώρες 15:30'-16:30', συζητά για το Άγιον Όρος και τις σύγχρονες μορφές πατέρων της Εκκλησίας που έζησαν σε αυτό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News