Απολογούνται οι 3 για την επίθεση στον Αμερικανό στις Ασίτες

Κρήτη
Απολογούνται οι 3 για την επίθεση στον Αμερικανό στις Ασίτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας άσκησε και στους 6 ο εισαγγελέας

Κακουργηματικές διώξεις ασκήθηκαν τελικά σε βάρος και των έξι νεαρών ανδρών που φέρονται να εμπλέκονται στην αιματηρή επίθεση σε βάρος ενός Αμερικανού λοχία, στις αρχές του μήνα, στις Ασίτες Ηρακλείου. Οι τρεις εξ αυτών, οι οποίοι συνελήφθησαν προχθές, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα σε διάφορα χωριά της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου, οδηγούνται σήμερα το μεσημέρι στον ανακριτή Ηρακλείου, προκειμένου να απολογηθούν για τα όσα τους αποδίδονται.

Όπως έγινε γνωστό, ο εισαγγελέας άσκησε ποινικές διώξεις και στους έξι νεαρούς για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία σε βάρος του Αμερικανού στρατιωτικού, ο οποίος χρειάστηκε να νοσηλευτεί για αρκετές ημέρες στην Εντατική. Ωστόσο, ενώπιον του ανακριτή θα οδηγηθούν σήμερα μόνο οι τρεις συλληφθέντες. Οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι - μεταξύ των οποίων δύο ανήλικα αδέρφια - θα κληθούν να απολογηθούν από τον ανακριτή (τακτική κλήση) μέσα στο επόμενο διάστημα.

Στο μεταξύ, οι τρεις νεαροί που συνελήφθησαν προχθές το πρωί για παραβάσεις που σχετίζονται με τη νομοθεσία “περί όπλων” θα οδηγηθούν στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου σήμερα το μεσημέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 3 θα απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή Ηρακλείου στη 1:30 το μεσημέρι. Μετά το πέρας των απολογιών τους, οι αρμόδιες δικαστικές Αρχές θα αποφανθούν για το αν οι 3 θα προφυλακιστούν ή όχι.

Στο μεταξύ, μιλώντας στη “Νέα Κρήτη” ο συνήγορος υπεράσπισης των ανήλικων αδερφών που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση ανέφερε ότι οι νεαροί αρνούνται παντελώς την κατηγορία που τους αποδίδεται. Εξάλλου, ο δικηγόρος Γιώργος Κοκοσάλης υποστήριξε ότι ο νομικός χαρακτηρισμός της πράξης ως απόπειρα ανθρωποκτονίας είναι «επιεικώς υπερβολικός».

«Αρνούμεθα παντελώς την αποδιδόμενη κατηγορία.

Από την ανάγνωση της δικογραφίας, δεν προκύπτει εις βάρος των ανηλίκων καμία ένδειξη ενοχής για οποιαδήποτε πράξη», δήλωσε αρχικά ο κ. Κοκοσάλης. «Σε κάθε περίπτωση, κατά την ταπεινή μου άποψη, ο νομικός χαρακτηρισμός που δόθηκε από τη διωκτική Αρχή στην πράξη ως απόπειρα ανθρωποκτονίας είναι επιεικώς υπερβολικός, αφού δεν μπορεί να υπερβεί αυτόν της επικίνδυνης σωματικής βλάβης το πολύ», ανέφερε, κλείνοντας, ο κ. Κοκοσάλης, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος για την αθωότητα των νεαρών εντολέων του.

Το χρονικό της επίθεσης στις Ασίτες

Το επίμαχο περιστατικό σημειώθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου στις Ασίτες Ηρακλείου. Ο λοχίας, ο οποίος υπηρετεί στην αμερικανική Βάση στη Σούδα Χανίων, φέρεται να ρώτησε κάτι κάποιον από την παρέα των νεαρών, με αποτέλεσμα να... προκληθεί ένταση και να δεχτεί επίθεση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αμερικανός βρισκόταν στις Ασίτες με μια κοπέλα. Εξάλλου, το ζευγάρι, που είχε μεταβεί στις Ασίτες από τα Χανιά, είχε στην παρέα του άλλες δύο γυναίκες, οι οποίες, ωστόσο, δε βρίσκονταν μαζί τους την ώρα του επίμαχου συμβάντος.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά τον τραυματισμό που υπέστη ο Αμερικανός - μεταξύ άλλων - με αιχμηρό αντικείμενο, χρειάστηκε να νοσηλευτεί για αρκετές ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου της Κρήτης. Υπενθυμίζεται, ακόμα, ότι ο Αμερικανός φέρεται να δέχτηκε μαχαιριά, αλλά και χτυπήματα από κατσούνα (ποιμενική μαγκούρα). Η παρέα των Αμερικανών είχε μεταβεί από τα Χανιά για ολιγοήμερη διαμονή σε κατάλυμα στην ευρύτερη περιοχή των Ασιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρέα επέλεξε τις Ασίτες, προκειμένου να απολαύσει τη φύση, “εκμεταλλευόμενη” τα μονοπάτια και τις διαδρομές της περιοχής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News