Κρήτη

ΕΡΕΥΝΑ

Προβληματισμός και αισιοδοξία για τα φράγματα της Κρήτης

Θέμα ωρών είναι πλέον η υπερχείλιση του φράγματος Αποσελέμη για πρώτη φορά από την ημέρα της παράδοσης του μέχρι και σήμερα - Τι λέει ο Φώτης Καζάσης προς αποφυγή ατυχημάτων και δυσάρεστων περιστατικών

Η υπερχείλιση του φράγματος Αποσελέμη αναμένεται να αποτελέσει γεγονός τις επόμενες ώρες με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης να δίνει οδηγίες στους πολίτες γι’ αυτό το πρωτόγνωρο σκηνικό. Θέμα χρόνου λοιπόν να γεμίσει το φράγμα με περισσότερα από 25 εκατ. κυβικά μέτρα νερού με τους κινδύνους ωστόσο να είναι αυξημένοι στις περιπτώσεις που οι πολίτες δεν τηρούν τα μέτρα ασφαλείας.

Μάλιστα χθες μέσα από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV ο Φώτης Καζάσης έδωσε το στίγμα των πρωτοβουλιών του Οργανισμού προς αποφυγή ατυχημάτων και δυσάρεστων περιστατικών.

Μέσα από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του ΟΑΚ παρουσία εκπροσώπων πολιτικής προστασίας και με φόντο τα ακραία καιρικά φαινόμενα που θα εκδηλωθούν το νησί τις επόμενες ημέρες αποφασίστηκε...

Σήμα Κινδύνου από τον ΟΑΚ

*Κλείσιμο παραλίμνιας οδού του ταμιευτήρα με αναχώματα και κατάλληλη σήμανση.

*Κλείσιμο των ισόπεδων διαβάσεων των ρεμάτων (ιρλανδικού τύπου) κατάντη του φράγματος στον οικισμό Ποταμιών του Δήμου Χερσονήσου και απαγόρευση κυκλοφορίας.

*Τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης (απαγόρευση διέλευσης).

Μέσα από τη μεγάλη έρευνα της ΚΡΗΤΗ TV επιβεβαιώθηκε ότι πολλοί είναι αυτοί που τις τελευταίες μέρες καταφθάνουν στο φράγμα Αποσελέμη για να αντικρίσουν τις πρωτόγνωρες για το νησί εικόνες.

Τα χαμόγελα τώρα για την υπερχείλιση του φράγματος Αποσελέμη δίνουν τη θέση τους στον προβληματισμό και την έντονη ανησυχία για το φράγμα Βαλσαμιώτη στα Χανιά. Μάλιστα ο ΟΑΚ κινήθηκε νομικά προκειμένου να μην παραλάβει το φράγμα και να ανακληθούν οι μέχρι και σήμερα αποφάσεις καθώς ο κίνδυνος να μην υπάρξουν περαιτέρω χρηματοδοτήσεις είναι ορατός.

Στο Ρέθυμνο τώρα οι εξελίξεις με το διυλιστήριο που θα αξιοποιήσει σε μεγαλύτερο βαθμό το φράγμα των Ποταμών είναι θετικές κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΚ στο Κεντρικό Δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV.

Η μεγάλη έρευνα της ΚΡΗΤΗ TV ολοκληρώθηκε σε πρώτη φάση με το φράγμα των Μπραμιανών. Νερό υπάρχει αλλά καταλήγει στη θάλασσα. Οι απαρχαιωμένες υποδομές στερούν από το φράγμα εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια