Κρήτη

Υπερχείλιση Φράγματος Αποσελέμη: Όσα πρέπει να προσέχουν οι πολίτες

Διαβάστε αναλυτικά τα μέτρα προστασίας ενόψει της υπερχείλισης του ταμιευτήρα

Δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ευχάριστα τα νέα για το Φράγμα Αποσελέμη, ένα χρόνο μετά τη μεγάλη απογοήτευση εξαιτίας της λειψυδρίας σε ολόκληρη την Κρήτη.

Βρισκόμαστε λίγο πριν την υπερχείλιση του ταμιευτήρα, καθώς το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται τα αποτελέσματα από τις έντονες βροχοπτώσεις να χαρίσουν μεγάλα χαμόγελα στους Κρητικούς.

Γι’ αυτό το λόγο ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης ως ο υπεύθυνος φορέας κατασκευής και λειτουργίας των έργων Αποσελέμη σε συνεργασία με το Δήμο Χερσονήσου ανακοινώνει πως θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την αποφυγή κάθε κινδύνου και την προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό και για προληπτικούς λόγους ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, θα εφαρμοστούν τα παρακάτω μέτρα προστασίας:

* Διακοπή διοχέτευσης του νερού του Οροπεδίου Λασιθίου μέσω της σήραγγας Αποσελέμη στον ταμιευτήρα του φράγματος.

* Άνοιγμα θυροφράγματος για τη διοχέτευση των πλημμυρικών νερών του Οροπεδίου στην περιοχή «Χώνος» Οροπεδίου Λασιθίου.

* Άνοιγμα αγωγού εκκένωσης φράγματος Αποσελέμη για ελεγχόμενη διοχέτευση του νερού κατάντη του φράγματος στο υφιστάμενο ρέμα Αποσελέμη και ταπείνωση της στάθμης του ταμιευτήρα του Φράγματος.

* Κλείσιμο παραλίμνιας οδού του ταμιευτήρα με αναχώματα και κατάλληλη σήμανση.

* Κλείσιμο των ισόπεδων διαβάσεων των ρεμάτων (ιρλανδικού τύπου) κατάντη του φράγματος στον οικισμό Ποταμιών του Δήμου Χερσονήσου και απαγόρευση κυκλοφορίας.

* Τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης (απαγόρευση διέλευσης).

Από το ΟΑΚ, παρακαλούνται οι πολίτες (πεζοί ή με οχήματα) να μην προσεγγίζουν την παραλίμνια οδό του ταμιευτήρα, καθώς και το ρέμα Αποσελέμη κατάντη του φράγματος έως την εκβολή του και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων (Πολιτική Προστασία, Αστυνομία, ΟΑΚ ΑΕ).

Εφίσταται τέλος, η προσοχή των οδηγών και η συμμόρφωση τους στις πινακίδες σήμανσης και στα μέτρα ασφαλούς κυκλοφορίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια