Νέος θάνατος στην Κρήτη λόγω γρίπης - «Θύμα» μία γυναίκα

Κρήτη
Νέος θάνατος στην Κρήτη λόγω γρίπης - «Θύμα» μία γυναίκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγαλώνει η λίστα με τους νεκρούς λόγω γρίπης στο νησί

Και νέο περιστατικό θανάτου λόγω γρίπης καταγράφτηκε στην Κρήτη με το νησί πλέον να μετρά 5 νεκρούς.

Αυτήν την φορά θύμα του Η1Ν1, μία γυναίκα, 55 ετών η οποία νοσηλευόταν στην μονάδα εντατικής θεραπείας του ΠΑΓΝΗ από την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα  με την διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Μαυρομάτη , η 55χρονη , ήταν καπνίστρια, δεν είχε εμβολιαστεί ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τα τελευταία πάντως  στοιχεία από το  Κέντρο Αναφοράς αναφέρουν ότι υπάρχει μια κάμψη στην εκδήλωση του ιού της γρίπης, χωρίς αυτό να σημαίνει την ίδια ώρα ότι για τον πληθυσμό και κυρίως τις ευπαθείς ομάδες που δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός και να μην γίνουν τελικά τα εμβόλια από τις συγκεκριμένες ομάδες.

Να υπενθυμίσουμε ότι το πρώτο κρούσμα θανάτου λόγω γρίπης στην Κρήτη καταγράφτηκε στις 26 Ιανουαρίου με θύμα έναν 38χρονο στα Χανιά, ακολούθησε η 5χρονη Εύχαρις που έσβησε στις 4 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο, στη συνέχεια μια 78χρονη γυναίκα στο Ρέθυμνο στις 5 Φεβρουαρίου και τέλος ένας 46χρονος που εξέπνευσε στα Χανιά,  στις 7 Φεβρουαρίου. 

Συνολικά τουλάχιστον 57 θάνατοι έχουν καταγραφεί στη χώρα μας από τη γρίπη, που παρουσιάζει αυξημένη δραστηριότητα, με επικρατέστερο το στέλεχος Η1Ν1.

Οι 49 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ και επτά σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News