«Έπαθε» το αφτί της από τις κόρνες του λεωφορείου!

Κρήτη
«Έπαθε» το αφτί της από τις κόρνες του λεωφορείου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήνυση για τα ακατάπαυστα κορναρίσματα από λεωφορείο στο κέντρο του Ηρακλείου

Μήνυση για τα ακατάπαυστα κορναρίσματα από λεωφορείο ετοιμάζεται να καταθέσει επιχείρηση φαρμακείου στο κέντρο της πόλης. Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης αποκαλύπτει με επιστολή του προς την εφημερίδα “Νέα Κρήτη” αλλά και τη Δημοτική Αστυνομία ότι από το παρατεταμένο κορνάρισμα, όπως λέει, έπαθαν... τα αφτιά υπαλλήλου του και χρειάστηκε να πάει σε ωτορινολαρυγγολόγο! Το περιστατικό αναφέρθηκε εγγράφως στη Δημοτική Αστυνομία, από την οποία υπήρξε γραπτή απάντηση ότι δεν είναι αρμόδια για τα κορναρίσματα, ενώ το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της υπόθεσης είναι η ιατρική γνωμάτευση του ωτορινολαρυγγολόγου, που διέγνωσε για τη μία υπάλληλο «...διπλοακουσία αριστερά, πιθανόν από έκθεση σε μεγάλο και παρατεταμένο θόρυβο»!

Ο εργοδότης της υπαλλήλου απέστειλε επιστολή στη Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου περιγράφοντας τα συμβάντα με τα λεωφορεία και την κυκλοφορία στην πόλη που, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν ελέγχεται από την υπηρεσία.

Θα υποβληθεί μήνυση

Αναφέρει λοιπόν στην επιστολή του: «Σας έχω θίξει κατ’ επανάληψη το θέμα της κίνησης στην πλατεία Κορνάρου. Δεν είναι δυνατόν όλη η κίνηση του Ηρακλείου και όλα τα μεγάλα λεωφορεία της πόλης να κινούνται γύρω από έναν αδιαμόρφωτο κόμβο, και εσείς να δείχνετε ανικανότητα να ελέγξετε. Έχουν γίνει τρία σοβαρά ατυχήματα κι εμείς καθημερινά ζούμε υπό τριτοκοσμικές συνθήκες από τα συνεχή κορναρίσματα των οδηγών για να ανοίξει ο δρόμος. Το κορνάρισμα εν στάση απαγορεύεται. Παλαιότερα ζήτησα από όργανό σας να πάρει τα στοιχεία οδηγού που είχε σαν αποτέλεσμα να στείλει υπάλληλό μας στην κλινική, και μου το αρνήθηκε. Σήμερα σας ζητάω εγγράφως τα στοιχεία του οδηγού του λεωφορείου ΗΚΜ... που χθες περί ώρα 3:20 περίπου το μεσημέρι κορνάριζε ακατάπαυστα τρία μέτρα από την είσοδο του καταστήματός μου, διότι, με μάρτυρες δύο υπαλλήλους μας, θα του υποβληθεί μήνυση. Λυπάμαι αλλά πρέπει να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας, αφού εσείς δεν έχετε την ικανότητα ή δε θέλετε να μας προστατεύσετε», καταλήγει η επιστολή διαμαρτυρίας του φαρμακοποιού.

Η απάντηση της Δημοτικής Αστυνομίας στον συντάκτη της ανωτέρω επιστολής ήταν η εξής: «Η κυκλοφοριακή πολιτική, η σήμανση δρόμων και κυκλικών κόμβων, η κίνηση οχημάτων στους δρόμους, τα κορναρίσματα, τα τροχαία ατυχήματα κ.λπ. δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας. Ανήκουν στην αρμοδιότητα της Επιτροπής Κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, και τα κορναρίσματα-τροχαία ατυχήματα-γνωστοποίηση στοιχείων οδηγών παραβατικών συμπεριφορών στην Ελληνική Αστυνομία (...). Η παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας στην πλατεία Κορνάρου είναι καθημερινή, πρωί-απόγευμα, αλλά όχι σε μόνιμη βάση, καθόσον δεν το επιτρέπει η έλλειψη δύναμης και η ανάγκη αστυνόμευσης των υπόλοιπων τομέων. Θεωρούμε την κριτική σας για έλλειψη ικανότητας και άρνησης προστασίας εκ μέρους της Δημοτικής Αστυνομίας άδικη», καταλήγει η απάντηση.

Φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News