Κρήτη

«Δώρο» για την Κρήτη οι βροχές – Οι περιοχές με την πανελλαδική πρωτιά

Ρεκόρ βροχοπτώσεων σε 11 περιοχές του νησιού

Πολύ μεγάλα ύψη βροχής αφήνει πίσω της η κακοκαιρία «Χιόνη» στην ανατολική και νότια χώρα και μάλιστα 11 περιοχές της Κρήτης βρίσκονται στη λίστα με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής πανελλαδικά.

Οι 10 σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου κατέγραψαν τα μεγαλύτερα αθροιστικά ύψη βροχής (σε χιλιοστά) της «Χιόνης» από την Τρίτη 12/02 έως και την Παρασκευή 16/02.

Όπως είναι εμφανές, από πλευράς φαινομένων η «Χιόνη» επηρέασε ως επί το πλείστον την νότια και ανατολική χώρα και κυρίως την Κρήτη στην οποία βρίσκονται οι 9 από τους 10 σταθμούς . Πλημύρες, κατολισθήσεις, διακοπές κυκλοφορίας, εγκλωβισμοί και κλειστά σχολεία συμπεριλαμβάνονται στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο νησί, ενώ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν δήμοι των Χανίων.

Αναλυτικά τα μεγαλύτερα ποσοστά βροχής καταγράφηκαν σε:

Και το Σάββατο ισχυρές ήταν οι βροχοπτώσεις στην Κρήτη και καταρρακτώδης η βροχή σε πολλές περιοχές του νηνσιού.

Μάλιστα την προσοχή των πολιτών εφιστά η Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, καθώς από τις πρώτες πρωινές ώρες σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις. Σε σχετική ανακοίνωσή της συνιστά να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις, ενώ επισημαίνεται ότι ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται από τους οδηγούς στις διασταυρώσεις δρόμων με χείμαρρους, στις λεγόμενες «ιρλανδικές» διαβάσεις που λόγω της έντονης απορροής δεν θα πρέπει να διασχίζονται. «Όλοι οι φορείς βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια