«Τρίζουν» τα θεμέλια της γέφυρας Αλικιανού - Κίνδυνος κατάρρευσης

Κρήτη
«Τρίζουν» τα θεμέλια της γέφυρας Αλικιανού - Κίνδυνος κατάρρευσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιτόπια αυτοψία από Πολάκη και Σταθάκη

Στις πληγείσες από την θεομηνία περιοχές του Δήμου Πλατανιά, στα Χανιά, βρέθηκαν σήμερα ο Υπουργός περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής υφυπουργούς Υγείας Παύλος Πολάκης, ο Γ.Γ του υπουργείου Ανάπτυξης Αντώνης Παπαδεράκης και οι βουλευτές Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλομενακης.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας τους η γέφυρα του Αλικιανού, της οποίας τα θεμέλια έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές με ορατό τον κίνδυνο κατάρρευσης.

Μηχανήματα εργάζονται από νωρίς στην κοίτη του ποταμού Κερίτη προκειμένου να αλλάξουν τη ροή του νερού που απειλεί την βάση της γέφυρας. Για τεράστιες καταστροφές που ωστόσο θα πρέπει να έχουν αποκατασταθεί μέχρι τον προσεχή Ιούνιο μίλησε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης σημειώνοντας ότι θα υπάρξει προσπάθεια για άμεση χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Πολάκης απέδωσε το μέγεθος των καταστροφών στην ένταση των καιρικών φαινομένων αλλά και στις ανθρώπινες παρεμβάσεις.

Το υπουργικό κλιμάκιο συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων και ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News