Κόντεψαν να πνιγούν πρόβατα στον Γεροπόταμο - Καρέ - καρέ η επιχείρηση διάσωσης

Κρήτη
Κόντεψαν να πνιγούν πρόβατα στον Γεροπόταμο - Καρέ - καρέ η επιχείρηση διάσωσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια διαφορετική επιχείρηση διάσωσης στον Γεροπόταμο από κλιμάκια της 3ης ΕΜΑΚ - Γεννητούρια μεσολάβησαν κατά τη διάρκεια της διάσωσης - Χαρά και ικανοποίηση από τους διασώστες  

Εγκλωβισμένο σε μία νησίδα και με τη στάθμη στον Γεροπόταμο να ανεβαίνει συνεχώς, το κοπάδι δύο κτηνοτρόφων από το Πέραμα, κινδύνευε να παρασυρθεί από τα νερά.

Μπροστά σε αυτή την εικόνα βρέθηκαν κλιμάκια της 3ης ΕΜΑΚ, που κινητοποιήθηκαν για τη διάσωσή τους, στήνοντας την επιχείρηση που κατέγραψε καρέ - καρέ ο τηλεοπτικός φακός.

Επιστρατεύοντας μία βάρκα οι διασώστες μετέφεραν αρχικά στη νησίδα τους κτηνοτρόφους, που κατάφεραν να τα συγκεντρώσουν και να τα ακινητοποιήσουν, καθώς ανά ομάδες τοποθετήθηκαν στη βάρκα και άρχισαν να μεταφέρονται στην όχθη του ποταμού.

Όπως εξηγεί στην ΚΡΗΤΗ TV, ο διοικητής της 3ης ΕΜΑΚ ακολουθήθηκε η ίδια ακριβώς μέθοδος που ακολουθείται για τη διάσωση ανθρώπων, καθώς κάθε ζωική ύπαρξη είναι πολύτιμη.

Με έκπληξη διασώστες και κτηνοτρόφοι διαπίστωσαν πως είχαν μεσολαβήσει και γεννητούρια, γνωρίζοντας πως το νεογέννητο δεν θα μπορούσε να επιβιώσει κάτω από αυτές τις συνθήκες, η χαρά και η ικανοποίηση για τους διασώστες ήταν ακόμη μεγαλύτερη με την ολοκλήρωση της επιχείρησης, η οποία διήρκησε αρκετές ώρες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News