Γ. Μαρινάκης: Ο καλλιτέχνης που με το μπουζούκι του «κέρδισε» Τσίπρα - Ερντογάν

Κρήτη
Γ. Μαρινάκης: Ο καλλιτέχνης που με το μπουζούκι του «κέρδισε» Τσίπρα - Ερντογάν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο μουσικός μίλησε για τις κρητικές ρίζες του και τα τραγούδια που επέλεξε

Είναι ο άνθρωπος που στις 5 Φεβρουαρίου ανέλαβε να δώσει μία διαφορετική μουσική χροιά στη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν…Πρόκειται για τον Έλληνα Γιώργο Μαρινάκη, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή «ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ» και στη Νικολέτα Σφακιανάκη, αποκάλυψε τα συναισθήματά του, καθώς και ποια τραγούδια επέλεξε να ερμηνεύσει στους δύο ηγέτες. 

Οι κρητικές ρίζες και το σχόλιο του πρωθυπουργού

Oι παππούδες του Γιώργου Μαρινάκη είναι από την Κρήτη αλλά μεγάλωσε και ζει στην Καλαμάτα .Έτσι στη διάρκεια της βραδιάς ο πρωθυπουργός προσέγγισε το μουσικό και σχολίασε με χιούμορ ότι «είσαι από την Καλαμάτα αλλά γνωριστήκαμε στην Άγκυρα!».

Για το πώς επελέγη για να παίξει μπουζούκι στη διάρκεια της συνάντησης ο κ.Μαρινάκης περιέγραψε ότι «με κάλεσε το υπουργείο Πολιτισμού της Τουρκίας, επικοινώνησαν με έναν πρώην δάσκαλό μου στο Πανεπιστήμιο οπότε έδωσε τα στοιχεία μου στο υπουργείο Πολιτισμού της Τουρκίας, με πήραν τηλέφωνο και με κάλεσαν να παίξω για το γεύμα. Για μένα ήταν μεγάλη στιγμή γιατί έπαιξα για τον πρωθυπουργό της χώρας μου και για τον ηγέτη της χώρας που με φιλοξενεί τόσα χρόνια εδώ στην Κωνσταντινούπολη και έχω την τύχη να ζω εδώ».

Όσο για το πώς αισθάνθηκε ο ίδιος περιγράφει «δεν ήταν δύσκολο, απλά ήταν μεγάλη τιμή για μένα, λίγα άγχος είχα για τα κομμάτια για τα οποία δεν είχαμε κάνει πρόβα.Τα είχα κάνει σε νότες και έπρεπε να τα κάνουμε πριν παίξουμε στη συναυλία... μια δύο φορές τα κομμάτια να δούμε. Μόλις όμως ξεκίνησε η βραδιά ξεπεράστηκε το άγχος με πολύ καλή ενέργεια και η μουσική ήταν καταπληκτική.

Ποια τραγούδια επέλεξε

Ο κ.Μαρινάκης περιέγραψε τις ιδιαίτερες στιγμές της βραδιάς και δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι επέλεξε κομμάτια που ‘’μιλάνε’’ για τους δύο λαούς μεταξύ των οποίων «Μες στου Βοσπόρου τα στενά» και «5χρόνια δικασμένος στο Γεντί Κουλέ».

Μάλιστα ο ίδιος αποφάσισε να κλείσει τη σύνδεση από την Κωνσταντινούπολη… μουσικά!

Δείτε το απόσπασμα:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News