Νέα επιδείνωση του καιρού το Σάββατο - Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Κρήτη
Νέα επιδείνωση του καιρού το Σάββατο - Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριν καλά - καλά υποχωρήσει η κακοκαιρία "έρχεται" νέο βόρειο ρεύμα

Ισχυροί βοριάδες, καταιγίδες και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα, ενώ προειδοποίησε ότι θα υπάρξει νέα επιδείνωση του καιρού το Σάββατο. Σήμερα χιονοπτώσεις αναμένονται και σε μικρότερο υψόμετρο από τα 1.000 μέτρα, ενώ τα φαινόμενα, όπως ο ίδιος λέει ,θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο που μίλησε στο ράδιο 98,4 και το Γιώργο Σαχίνη «στα δυτικά βρέχει από την Τρίτη, από την Τετάρτη το πρωί η ένταση ξεκίνησε και δεν είχε σταματημό, ωστόσο έχουμε δει και χειρότερα. Απλά έχει βρέξει το πρότερο διάστημα, ενώ συνεχίζει να βρέχει και αυτό δεν έχει διακοπεί». Παράλληλα όπως είπε υπάρχουν και οι ισχυρές βοριάδες που επιτείνουν τα προβλήματα.

Τα φαινόμενα ιδιαίτερα στα δυτικά ήταν έντονα, αλλά αυτό το σύστημα σύμφωνα με τον κ.Λέκκα κινείται ανατολικότερα και οι βοριάδες θα επηρεάσουν ολόκληρο το βόρειο τμήμα του νησιού, και κατ’ επέκτασην το Ηράκλειο ενώ θα στραφούν ανατολικότερα.

Η κακοκαιρία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη καθώς από το μεσημέρι της Πέμπτης θα υπάρξουν χιονοπτώσεις και σε χαμηλότερο υψόμετρο, οι βροχές θα συνεχιστούν σε όλες της βόρειες περιοχές και μεταξύ αυτών και το Ηράκλειο ενώ σε κάποια σημεία τα βροχομετρικά στοιχεία θα είναι υψηλά.

Νέο βόρειο ρεύμα το Σάββατο

Οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες αφού από το Σάββατο αναμένεται νέα επιδείνωση.

Όπως αναφέρει ο κ. Λέκκας: «Οι βοριάδες μπορεί να δείχνουν ότι εξασθενούν αλλά θα επανέρχονται», ενώ διευκρίνισε πως «στις νότιες περιοχές θα εξασθενούν τα φαινόμενα, αλλά στην ενδοχώρα θα δούμε εντάσεις. Από το βράδυ της Πέμπτης οι άνεμοι δείχνουν να εξασθενούν και την Παρασκευή συνεχίζονται οι βροχές, οι οποίες θα έχουν κυρίως τοπικό χαρακτήρα και θα είναι παροδικές, ενώ θα είναι λιγότερες στα νότια», είπε.

Οι άνεμοι σύμφωνα με τον μετεωρολόγο «θα εξασθενήσουν στα 5-7 μποφόρ και το πρωί θα επικρατήσουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Τα προγνωστικά επιμένουν να δείχνουν το Σάββατο επανάκαμψη του βορείου ρεύματος και συνήθως αυτό δίνει μια ολοκληρωμένη κακοκαιρία. Θα έχουμε βροχές, καταιγίδες, πάλι κατά τόπους ένταση στα καιρικά φαινόμενα στα δυτικά και τα βόρεια. Οι βοριάδες θα έχουν ένταση 7-8 μποφόρ, θα υπάρξουν χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News