Κρήτη

Κατολισθήσεις και πλημμύρες λόγω της κακοκαιρίας

Σε Χανιά και Ρέθυμνο εντοπίζονται τα περισσότερα προβλήματα

Στο… πόδι βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας αφού δεν είναι λίγα τα προβλήματα που έχουν προκληθεί λόγω κακοκαιρίας.

Κατολισθήσεις, πλημμύρες και καθίζηση στους δρόμους είναι κάποια από τα βασικά σημεία που συνθέτουν το σκηνικό της σημερινής ημέρας η οποία ξημέρωσε με βροχές.

Τα προβλήματα που εντοπίζονται σε μεγαλύτερη ένταση είναι από τα Χανιά προς το Ρέθυμνο όπου έχουν σημειωθεί και πολλές κατολισθήσεις. Πέρα από το σημείο επί του ΒΟΑΚ στο ύψος του Πανόρμου όπου έπεσε ένα βράχος, κατολισθήσεις υπάρχουν και σε άλλα σημεία του δρόμου.

Σύμφωνα με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης κ. Λαγουδάκη, πρανή έχουν υποχωρήσει στο ύψος της Σκεπαστής, στο δρόμο από Γωνιά προς Άγιο Ανδρέα και στα Γουλεδιανά.

Όσον αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο ίδιος τονίζει πως χρειάστηκε σε κάποιες περιπτώσεις η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Συγκεκριμένα, έγιναν δύο αντλήσεις σε υπόγεια στον Πλατανιά και άλλες δύο στη Σούδα. Παράλληλα, το απόγευμα απεγκλωβίστηκαν δύο οδηγοί από τα αυτοκίνητά τους.

Η κατάσταση πάντως, όπως αναφέρει ο κ. Λαγουδάκης, μέχρι στιγμής δεν εμπνέει ανησυχία.   

(φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια