Δίκη Λεμπιδάκη: 3 ημέρες για την απόφαση

Κρήτη
Δίκη Λεμπιδάκη: 3 ημέρες για την απόφαση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την απόφαση της μεγαλύτερης, σε διάρκεια, απαγωγής

Τρεις ημέρες απέμειναν για την ολοκλήρωση της πολύκροτης δίκης για την εξάμηνη απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, από τα τέλη Μαρτίου έως τις αρχές Οκτωβρίου του 2017. Μετά τη διακοπή της προπερασμένης εβδομάδας, η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου: Στις 9:30 το πρωί εκείνης της ημέρας, η Έδρα θα εκφωνήσει την απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, όπου εκδικάζεται η υπόθεση, η εισαγγελέας της Έδρας είχε προτείνει την ενοχή και των 12 ατόμων που κάθονται στο εδώλιο. Ακολούθησαν, κατά τις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις του δικαστηρίου, στις 30 και 31 Ιανουαρίου και την 1η Φεβρουαρίου, οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων. Μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων, η Έδρα διέκοψε τη συνεδρίαση για τις 14 Φεβρουαρίου.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου του 2018, οπότε και ενώπιον της Έδρας εμφανίστηκε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, ο οποίος κατέθεσε ως πρώτος μάρτυρας του κατηγορητηρίου. Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι είναι συνολικά 12 άτομα. Από τους 12 κατηγορούμενους, οι 8 παραμένουν προσωρινά κρατούμενοι, ενώ οι υπόλοιποι 4 είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ειδικότερα, στη φυλακή βρίσκονται τα επτά άτομα που συνελήφθησαν στις 2 Οκτωβρίου του 2017, ημέρα απελευθέρωσης του Μιχάλη Λεμπιδάκη από την ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για επτά άνδρες ηλικίας από 24 έως 61 ετών. Ο όγδοος κατηγορούμενος, που παραμένει έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα, είναι το άτομο που συνελήφθη λίγες εβδομάδες μετά την απελευθέρωση του απαχθέντος.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι που παραμένουν ελεύθεροι με αυστηρούς περιοριστικούς όρους είναι ένας 39χρονος, ένας 46χρονος Κρητικός, καθώς και δύο Ρεθυμνιώτες ηλικίας 41 και 49 ετών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News