«Φέρτε τα παιδιά στο Χιόνι» - Παιχνίδια και άθληση στο Ψηλορείτη

Κρήτη
«Φέρτε τα παιδιά στο Χιόνι» - Παιχνίδια και άθληση στο Ψηλορείτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εβδομάδα χιονιού για μαθητές στα πλαίσια του PierraCreta 2019

«Φέρτε τα παιδιά στο Χιόνι» είναι το σλόγκαν διεθνούς καμπάνιας που καλεί όλους τους μικρούς φίλους του κόσμου να μυηθούν στη χιονοδρομία και να την απολαύσουν με όλες τους τις αισθήσεις.

Σκοπός της προσπάθειας είναι η γνωριμία των παιδιών με το άθλημα της χιονοδρομίας και η εξοικείωση τους με τον μαγικό κόσμο του χιονιού καθώς και η εκμάθηση βασικών τεχνικών σε μικρούς μαθητές από τα σχολεία της Κράνας, των Ανωγείων, σε κατοίκους από όμορα χωριά του Δήμου Μυλοποτάμου καθώς και σε Αθλητικά Φυτώρια των Ορειβατικών Σωματείων της Περιφέρειας Κρήτης.

Η «Χιονονιφάδα» διοργανώνεται το διάστημα 9-17 Φεβρουαρίου με συντονιστή και οργανωτή την ΑΜΚΕ «Το Μαύρο Πρόβατο», διοργανωτή του PierraCreta, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της FIS (Federation International de Ski - Διεθνής Ομοσπονδία Χιονοδρομίας).

Η Πανελλήνια Εβδομάδα χιονιού (Snowkidz) πραγματοποιείται από τη FIS για όγδοη συνεχόμενη χρονιά φέτος με σκοπό να φέρει κοντά τα παιδιά με τις οικογένειές τους σε ένα μοναδικό ταξίδι εξερεύνησης στον λευκό κόσμο του χιονιού.

Η πρωτοβουλία αυτή γίνεται σε συνεργασία με την πιστοποιημένη σχολή εκμάθησης χιονοδρομίας «Snowflake» και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Φυσικού Πάρκου του Ψηλορείτη, του Δήμου Μυλοποτάμου και των τοπικών κοινωνιών και είναι μια συνέχεια της εξαιρετικά πετυχημένης προσπάθειας που ξεκίνησε το 2015 και συνεχίστηκε το 2017 από τους διοργανωτές του PierraCreta για την μύηση των μαθητών της Κράνας και των Ανωγείων στη χιονοδρομία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News