Κρήτη

Γρίπη Η1Ν1: Η πλειοψηφία ατόμων ευπαθών ομάδων δεν έχει εμβολιαστεί

Στην Κρήτη, οι επαγγελματίες Υγείας έχουν κάνει το εμβόλιο

Μέχρι σήμερα, πάνω από 1.800.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί στη χώρα μας, ωστόσο, ανησυχία προκαλεί στο γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου, δεν έχει εμβολιαστεί.

Εντωμεταξύ, σταθερά αυξημένη δραστηριότητα παρουσιάζει η γρίπη στην Ελλάδα σε όλες τις ηλικίες, από βρέφη μέχρι και ηλικιωμένους 90 ετών, ενώ τις επόμενες βδομάδες η κατάσταση αποκλιμακώνεται.

39 θάνατοι από επιπλοκές της γρίπης τύπου Η1Ν1 καταγράφονται μέχρι σήμερα στη χώρα μας, εκ των οποίων οι 4 θάνατοι, στο νησί μας.

«Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας», τονίζει ο Στέλιος Δημητρακόπουλος, υποδιοικητής 7ης ΥΠΕ ο οποίος επισημαίνει ότι δεν καταγράφεται φέτος κάτι διαφορετικό σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Σε ότι αφορά στους επαγγελματίες Υγείας στο νησί μας, η εμβολιαστική κάλυψη είναι η υψηλότερη σε πανελλαδικό επίπεδο, ωστόσο το ποσοστό παραμένει χαμηλό, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Μόνο τη τελευταία βδομάδα, καταγράφηκαν 21 θάνατοι στη χώρα μας ενώ συνολικά 165 άτομα νοσηλεύτηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σε επίπεδο Κρήτης, νοσηλεύτηκαν λιγότερα από 5 περιστατικά, ενώ την ίδια ώρα δεν καταγράφονται ελλείψεις σε κρεβάτια της ΜΕΘ, σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

 

 

Σχόλια