Δίχως τέλος οι τραγωδίες - 10 νεκροί σε 40 μέρες

Κρήτη
Δίχως τέλος οι τραγωδίες - 10 νεκροί σε 40 μέρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο "ακήρυχτος πόλεμος" της ασφάλτου

Το δεύτερο  Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου αποτελεί παρελθόν με την Κρήτη ωστόσο να είναι «μουδιασμένη» αφού για μία ακόμη φορά, με αίμα βάφτηκε η άσφαλτος της νησιού.

Οι αριθμοί σοκάρουν και προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη θλίψη και ανησυχία το γεγονός ότι ακόμη και μόλις 40 μέρες από τις αρχές του χρόνου οι νεκροί φθάνουν τους 10.  

Πρόκειται για μία άκρως σοκαριστική πραγματικότητα αφού σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του «ΕΣΥΠΡΟΤΑ», ποτέ άλλοτε την τελευταία πενταετία δεν είχαμε πάνω από 8 νεκρούς το πρώτο δίμηνο στην Κρήτη.

Ακόμη πιο δυσάρεστο το γεγονός ότι οι 5  στους 10 ανθρώπους  που έχουν φύγει από αρχές του χρόνου ήταν γύρω στα 30 χρόνια.

Ακολουθεί η μακάβρια λίστα με τα θύματα της ασφάλτου του 2019 εκ των οποίων όλοι είναι άντρες, 9 Έλληνες και 1 αλλοδαπός.

10 νεκροί

4 στο Ηράκλειο

3 στο Λασίθι

3 στα Χανιά

3 νεκροί 20-30 ετών

1 νεκρός 30-40

4 νεκροί 40- 50  ετών

2 νεκροί άνω το 70 ετών

Θανατηφόρες συγκρούσεις

5 δυστυχήματα με  Ι.Χ

3 δυστυχήματα με εμπλοκή δίκυκλων

2 παρασύρσεις  πεζών

Και όλα αυτά ενώ στα νοσοκομεία του νησιού νοσηλεύονται άτομα που έχουν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα και η κατάσταση του είναι αρκετά σοβαρή.

Με πιο πρόσφατα περιστατικά τον 29χρονο ποδοσφαιριστή Στάθη Καραταράκη που ενεπλάκη με την μηχανή του σε τροχαίο το πρωί του Σαββάτου, επί της Χριστομιχάλη Ξυλούρη και ο 25χρονος νεαρός που ενεπλάκη και αυτός σε τροχαίο με την μηχανή του το βράδυ της περασμένης Παρασκευής , 8  Φεβρουαρίου, σε περιοχή του Ηρακλείου.

Το ατύχημα του Στάθη 

Ο νεαρός Στάθης Καραταράκης υπέστη - μεταξύ άλλων - βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Στο νοσοκομείο διακομίστηκε και ο 31χρονος φίλος του, ο οποίος, ωστόσο, τραυματίστηκε ελαφρύτερα.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, η οποία - σύμφωνα με πληροφορίες - κράτησε μέχρι τις βραδινές ώρες του Σαββάτου. Αμέσως μετά το χειρουργείο, ο 29χρονος εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ, με την κατάστασή του να παραμένει κρίσιμη.

Λόγω της βαρύτητας των τραυμάτων που υπέστη ο 29χρονος, χθες το μεσημέρι κρίθηκε απαραίτητο από τους γιατρούς να υποβληθεί σε δεύτερη χειρουργική επέμβαση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η εν λόγω επέμβαση «πήγε καλά». Παρ’ όλα αυτά, η κατάσταση του νεαρού αθλητή παραμένει ιδιαίτερα σοβαρή, με τους γιατρούς να εκτιμούν τα αμέσως επόμενα 24ωρα ως κρίσιμα για την εξέλιξη της υγείας του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News