Κρήτη

Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης: «Λυμένο το θέμα με τον θείο μου»

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης Αλ. Μαρκογιαννάκης μίλησε ανοικτά για τις σχέσεις του με τον Χρ. Μαρκογιαννάκη στην εκπομπή “Ελεύθερο Σημείο” της “ΚΡΗΤΗ TV”

Λυμένα φαίνεται ότι είναι πλέον τα ζητήματα που είχαν ανακύψει στην οικογένεια Μαρκογιαννάκη από την επιλογή του ανιψιού Αλέξανδρου να ηγηθεί του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. για την Περιφέρεια Κρήτης, και τον αποκλεισμό, ταυτόχρονα, του θείου του Χρήστου από το εθνικό ψηφοδέλτιο Χανίων.

Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, που είναι ως τώρα ο νεότερος υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης, αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στη σχέση που επανακτήθηκε με τον θείο του σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Λεύτερη Συμβουλάκη, στο πλαίσιο της εκπομπής “Ελεύθερο Σημείο” που μεταδίδεται από την “ΚΡΗΤΗ TV” (κάθε Πέμπτη στις 22:15).

Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης αποκάλυψε στον τηλεοπτικό αέρα ότι με τον θείο του έχουν λυθεί τα ζητήματα και μάλιστα τον συμβουλεύεται για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου του, την επιλογή προσώπων για τον συνδυασμό του, ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «ο θείος μου είχε και έχει τις δικές του αντιρρήσεις, που όμως δεν αφορούν εμένα».

Ταυτόχρονα, ο κ. Μαρκογιαννάκης αναφέρθηκε και στην αιφνιδιαστική πρόταση που δέχτηκε από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη να ηγηθεί του “γαλάζιου” ψηφοδελτίου για την Περιφέρεια Κρήτης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πριν δύο μήνες ούτε που φανταζόταν ότι θα ήταν υποψήφιος, ενώ τέλος άσκησε σκληρή κριτική στον απερχόμενο περιφερειάρχη και εκ νέου υποψήφιο, Σταύρο Αρναουτάκη, λέγοντας ότι δεν ήταν τόσο διεκδικητικός όσο θα έπρεπε και πως στα 9 χρόνια που είναι περιφερειάρχης δεν έκανε κάποιο μεγάλο αναπτυξιακό έργο, ενώ τον κατηγόρησε για πελατειακές σχέσεις μέσω διαχείρισης και διανομής κονδυλίων σε σωματεία, συλλόγους και ομάδες με σκοπό την επανεκλογή του! Ο κ. Μαρκογιαννάκης, πάντως, ανέφερε ότι στόχος του είναι να πάει στον β’ γύρο και ότι πιστεύει πως τη δεύτερη Κυριακή μπορεί να κερδίσει και την εκλογή στην Περιφέρεια Κρήτης.

Ζήτημα Μαρκογιαννάκη

Το θέμα της υποψηφιότητας του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη, σχεδόν ταυτόχρονα που είχε αποκλειστεί ο θείος του από το εθνικό ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. για τα Χανιά, προκάλεσε, ως φαίνεται, στην αρχή αναταράξεις στην οικογένεια. Μεταξύ άλλων ο υποψήφιος περιφερειάρχης ανέφερε: «Ενημέρωσα την οικογένειά μου ότι υπάρχει μια τέτοια συζήτηση και η πρώτη αντίδραση ήταν θετική. Κοιτάξτε, έγινε μια συζήτηση στην οποία ο θείος μου είχε τις δικές του αντιρρήσεις. Στη συνέχεια ο ίδιος κατάλαβε ότι ήταν για το καλό το δικό μου. Είχε τις αντιρρήσεις που αφορούν το δικό του θέμα, που όμως δεν αφορούν εμένα. Ήταν ένα διάστημα που ήταν χολωμένος ο ίδιος. Η δική μου υποψηφιότητα ήταν τιμητική για όλη την οικογένεια. Είχε και έχει τις δικές του αντιρρήσεις και αυτό δεν αφορά εμένα. Ήμουν πολλά χρόνια δίπλα του και ήμουν τυχερός για αυτό. Σίγουρα εμφανίστηκε κατά πολύ διογκωμένο το θέμα. Ιδιαίτερο πρόβλημα δεν υπήρχε - το λέω ξεκάθαρα. Είμαι χαρούμενος για την εξέλιξη που ο θείος μου ανακοίνωσε τελικά τη στήριξη στο πρόσωπό μου. Δεν είχαμε φτάσει στην άρνηση», ανέφερε ο κ. Μαρκογιαννάκης, και συνέχισε αναφερόμενος στον θείο του: «Η αλήθεια είναι ότι συναντιόμαστε. Του παραθέτω κάποιες απορίες ως προς τα οργανωτικά. Έχουμε συνεργασία, είναι αλήθεια». Ερωτηθείς, εξάλλου, αν τον βοηθάει και στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου, είπε: « Αλίμονο αν δε ρωτήσουμε τον άνθρωπο, τον θείο μου δηλαδή, που έχει περπατήσει τον νομό Χανίων τόσες φορές και ξέρει την ανθρωπογεωγραφία απέξω». Σε ό,τι αφορά το αν του κάνει καλό το όνομα “Μαρκογιαννάκης” ή το αν θα είχε επιλεγεί για υποψήφιος αν δεν ήταν Μαρκογιαννάκης, είπε ότι «ενδεχομένως αν δεν ήμουν Μαρκογιαννάκης ίσως δεν είχα την ίδια πορεία που είχα μέχρι σήμερα. Επομένως δεν μπορώ να σας απαντήσω ειλικρινά στο ερώτημα αν δεν ήμουν Μαρκογιαννάκης εάν θα με επέλεγαν. Η αλήθεια είναι ότι, αν κάποιος κουβαλάει ένα πολιτικό όνομα, αυτό έχει καλά και κακά. Το καλό είναι ότι κινώ το ενδιαφέρον κάποιου να με ακούσει. Τώρα, αν του αρέσουν αυτά που του λέω, είναι ένα δεύτερο σημείο».

«Αιφνιδιαστικά»

Ο κ. Μαρκογιαννάκης αναφέρθηκε και στον τρόπο που του έγινε η πρόταση υποψηφιότητάς του, λέγοντας ότι ήταν αιφνιδιαστικό. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Πριν την ανακοίνωσή μου είχα ακούσει μια φημολογία του ονόματός μου. Το δικό μου δεν είχε ακουστεί στον Τύπο. Στα αφτιά μου είχε φτάσει από κάποιους φίλους. Με κάλεσε ένας συνεργάτης του προέδρου και συζητήσαμε κάποια σημαντικά θέματα. Ήταν κάτι αγχώδες και δεν μπορούσα να κοιμηθώ το βράδυ.

Ήταν μια πολύ μεγάλη τιμή για μένα να είμαι επικεφαλής μιας Περιφέρειας από την οποία έχει καταγωγή ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης. Η αλήθεια είναι ότι δε χρειάστηκε να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να με πείσουν. Φεύγοντας από εκεί ζήτησα κάποια πράγματα. Την επομένη έγινε ένα τηλεφώνημα και κλείσαμε, και τη μεθεπομένη κλείστηκε το ραντεβού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, έγιναν κάποιες περαιτέρω συζητήσεις και δώσαμε τα χέρια. Ήμουν τόσο αγχωμένος και, αν ήξερα, θα πήγαινα διαφορετικά ντυμένος. Δεν ήξερα καν ότι θα έβγαινε στη συνάντηση αυτή η φωτογραφία και θα έβγαινε και η ανακοίνωση».

Σχόλια