Καλός ο καιρός το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη - Πότε θα «χαλάσει» ξανά;

Κρήτη
Καλός ο καιρός το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη - Πότε θα «χαλάσει» ξανά;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποχωρεί από αύριο η καιρική αστάθεια

Καλός αναμένεται να είναι, σε γενικές γραμμές, ο καιρός το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη.

Μετά τις παρατεταμένες βροχοπτώσεις της προηγούμενης εβδομάδας, τα καιρικά φαινόμενα θα προσφέρουν μία ανάσα» καλοκαιρίας στους κατοίκους και επισκέπτες της Κρήτης.

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο, κ. Μανόλη Λέκκα, το Σάββατο στην Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά καλός, με πρόσκαιρες νεφώσεις. Ιδίως στο Ηράκλειο, θα υπάρχει ηλιοφάνεια, με τους βόρειους ανέμους να εξασθενούν και να παραμένουν μόνο στα ορεινά της Βόρειας Κρήτης.

Την Κυριακή και σύμφωνα με το μετεωρολόγο, κ. Λέκκα, ο καιρός αναμένεται να είναι ακόμη καλύτερος, με ηλιοφάνεια στην Κρήτη. Μάλιστα, και η θερμοκρασία αναμένεται να είναι χαμηλή στα ορεινά τις πρωινές ώρες, με τις μέγιστες τιμές να κυμαίνονται στους 16 με 17 και στη Νότια Κρήτη στους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Πάντως, η καλοκαιρία δεν αναμένεται να διαρκέσει πολύ, καθώς από το βράδυ της Δευτέρας, με ξημερώματα Τρίτης, αναμένεται επιδείνωση του καιρού.

Ο καιρός στην Ελλάδα:

Σάββατο: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα Ανατολικά και Νότια με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα στη νότια νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια Ηπειρωτικά.

Κυριακή: Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Στα Νότια και βαθμιαία στα Δυτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα κυρίως στα Ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που από το απόγευμα στα Δυτικά και Βόρεια θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, όμως τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός στα κεντρικά και βόρεια Ηπειρωτικά.

Για καθημερινή, αναλυτική πρόγνωση του καιρού στην Κρήτη, μπείτε ΕΔΩ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News