Κρήτη

Αποζημιώσεις για κακοκαιρία - λειψυδρία - 120.000 ευρώ σε δήμο της Κρήτης

Μόνο σε ένα δήμο της Κρήτης πηγαίνουν οι αποζημιώσεις

Το ποσό των 3,1 εκατομμυρίων ευρώ σε δήμους της χώρας για την αποκατάσταση ζημιών από την κακοκαιρία αλλά και την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας δίνει το υπουργείο Εσωτερικών.

Ωστόσο, στην Κρήτη μόνο ένας δήμος πρόκειται να λάβει ποσοστό από το συγκεκριμένο ποσό. Πρόκειται για τον δήμο Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο ο οποίος χρηματοδοτείται με το ποσό των 120.000 ευρώ.

Ανταποκρινόμενο σε αιτήματα που υπέβαλαν δήμοι της χώρας το υπουργείο Εσωτερικών, ενέκρινε έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις ποσού συνολικού ύψους 3.165.000 ευρώ, για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν στις υποδομές τους από την κακοκαιρία και για έργα υποδομών με σκοπό την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

Ειδικότερα, για τα έργα αποκατάστασης των ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τους κάτωθι δήμους της χώρας, εγκρίθηκαν  επιχορηγήσεις ύψους 3.065.000 ευρώ, με χρέωση του λογαριασμού του ΥΠΕΣ από το έργο «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού της χώρας».

Ακολούθως, με χρέωση του αντίστοιχου λογαριασμού του ΥΠΕΣ, που τηρείται στο  Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, εγκρίθηκε η επιχορήγηση ύψους 100.000 ευρώ στην ΔΕΥΑ Μεσσήνης, νομού Μεσσηνίας, για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων εργασιών με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας.

Τις σχετικές αποφάσεις υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Σχόλια