«Νέοι και Εκκλησία» στον «Ορθόδοξο Λόγο»

Κρήτη
«Νέοι και Εκκλησία» στον «Ορθόδοξο Λόγο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με παρουσιαστή τον καθηγητή Δογματικής Θεολογίας κ. Ιωάννη Λίλη και τη συμμετοχή του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κκ. Ειρηναίου

Οι νέοι διαχρονικά έχουν αναζητήσεις περισσότερο από κάθε άλλον άνθρωπο. Αναζητούν χώρους που ταιριάζουν σε αυτούς. Χώρους που αισθάνονται ελευθερία, με ευχέρεια επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων και σκέψεων σε θέματα που τους απασχολούν και αφορούν στη ζωή, την αγάπη, τον Θεό, καθώς και ποικίλα άλλα ζητήματα.

Η Εκκλησία οφείλει να είναι ανοιχτή σε όλους τους ανθρώπους, κυρίως δε στους νέους, σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε. Οι κατά τόπους συνάξεις νεότητας, όπως αυτή του Ι. Ναού Αγίου Τίτου, αποτελούν παραδείγματα ενοριακής δραστηριότητας, με σκοπό την επικοινωνία νέων ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα και αναζητήσεις, τη συζήτηση σε προβληματισμούς που θέτουν οι ίδιοι οι νέοι και τη διοργάνωση ποικίλων δραστηριοτήτων που τους αφορούν.

Στην εκπομπή «Ορθόδοξος Λόγος» την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, από τις 15:30 έως τις 16:30 συζητείται το θέμα της επικοινωνίας των νέων στην Εκκλησία. Γιατί νέοι άνθρωποι επιλέγουν την Εκκλησία ως τόπο επικοινωνίας με άλλους νέους και πώς μέσα από τις συναντήσεις αυτές πραγματώνεται η ενότητα της Εκκλησίας, που αναπτύσσει και μεταμορφώνει τη ζωή του ανθρώπου, με ελευθερία και αγάπη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News