Σοκ με τον πατέρα που χτύπησε την κόρη - Σήμερα ενώπιον της δικαιοσύνης

Κρήτη
Σοκ με τον πατέρα που χτύπησε την κόρη - Σήμερα ενώπιον της δικαιοσύνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής είδε το τραύμα στο μάτι της 13χρονης και ενημέρωσε αμέσως τις αρχές

Με χειροπέδες κατέληξε ένας άνδρας, ο οποίος φέρεται να χτύπησε το ανήλικο παιδί του, τραυματίζοντάς το στο μάτι, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου. Ο κατηγορούμενος πατέρας πέρασε μάλιστα προχθές το βράδυ στα κρατητήρια, καθώς συνελήφθη από την Αστυνομία για ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Το επίμαχο συμβάν φέρεται να έλαβε χώρα την περασμένη Δευτέρα σε περιοχή του δήμου Μαλεβιζίου. Το ηλικίας 13 ετών κορίτσι μετέβη το πρωί της Τρίτης στο σχολείο του, έχοντας τραύμα στο μάτι της. Ευτυχώς, ο τραυματισμός της ανήλικης δεν πέρασε απαρατήρητος από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Οι καθηγητές ενημέρωσαν τη Διεύθυνση, η οποία τελικά ενημέρωσε την Αστυνομία. Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. διερεύνησαν την υπόθεση και λίγο αργότερα εντόπισαν τον 43χρονο πατέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του παιδιού παραδέχτηκε εξαρχής ότι ήταν αυτός που χτύπησε την κόρη του.

Ο άνδρας συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς υποστήριξε ότι ήταν η πρώτη φορά που έκανε κάτι τέτοιο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι και το παιδί ισχυρίστηκε ότι ο πατέρας του το χτύπησε πρώτη φορά.

Ο 43χρονος οδηγήθηκε, με την αυτόφωρη διαδικασία, για να λογοδοτήσει στην Ελληνική Δικαιοσύνη: Ο συλληφθείς επρόκειτο να δικαστεί χθες από το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου. Ωστόσο, η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε τελικά για σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, η ανήλικη μεταφέρθηκε στην Παιδιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, ούτως ώστε να υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, η 13χρονη επρόκειτο να εξεταστεί και από παιδοψυχολόγο.

Στέλλα Αρναούτογλου: «Εκτός από το σώμα, τραυματίζεται και η ψυχή...»

Στο μεταξύ, μιλώντας χθες στην “ΚΡΗΤΗ TV” η παιδοψυχολόγος Στέλλα Αρναούτογλου, εξήγησε πως η βία που εκδηλώνεται σε βάρος των παιδιών εντός του σπιτιού προκαλεί έναν ολόκληρο κύκλο κακοποίησης, ο οποίος μεταφέρεται στο σχολείο και τελικά γίνεται κομμάτι της κοινωνίας μας. Η κ. Αρναούτογλου, η οποία ήταν καλεσμένη στην εκπομπή “Καλό Μεσημέρι” της Ιωάννας Μαλέσκου, μίλησε - μεταξύ άλλων - για τις συμπεριφορές που θεωρούνται από πολλούς ως «απλά τιμωρητικές, ωστόσο είναι κακοποιητικές».

Όπως είπε χαρακτηριστικά η παιδοψυχολόγος, η ίδια συχνά συνομιλεί με γονείς, οι οποίοι σε ηθικό επίπεδο δικαιολογούν τη βία. «Πολύ συχνά γονείς μού λένε για το παιδί τους “μα με έφερε στα όριά μου και του έριξα δύο σφαλιάρες”. Ένα παιδί, ακούγοντας κάτι τέτοιο, αντιλαμβάνεται ότι, όταν φτάνει κι εκείνο στα όριά του, δικαιούται κι αυτό να ρίξει δύο σφαλιάρες. Κι έτσι δημιουργείται ένας κύκλος βίας που δεν έχει τέλος...», τόνισε η κ. Αρναούτογλου, η οποία συμπλήρωσε ότι «είναι σημαντικό να μπορέσουμε να αντιληφθούμε ότι τελικά βία δεν είναι μόνο το “σε σπάω στο ξύλο να σε στείλω στο νοσοκομείο”, αλλά και πολύ πιο απλές συμπεριφορές».

Εξάλλου, η παιδοψυχολόγος επισήμανε ότι ακούει πολύ συχνά από γονείς να τη ρωτούν «γιατί εμείς πώς μεγαλώσαμε που οι γονείς μας μάς έριχναν καμιά σφαλιάρα; Έχουμε πρόβλημα;». «Ναι, έχουμε πρόβλημα γιατί επαναλαμβάνουμε αυτή τη βία στα παιδιά μας και το θεωρούμε φυσιολογικό και δικαιολογημένο», ξεκαθάρισε η κ. Αρναούτογλου.

«Δεν είναι μόνο ότι τραυματίζεται το σώμα. Τραυματίζεται και η ψυχή. Το σώμα ίσως μπορεί να επανέλθει χωρίς πολύ μεγάλες ζημιές. Οι ζημιές, όμως, που παθαίνει η ψυχή, είναι πολύ μεγάλες και είναι πολύ δύσκολο να επανέλθουν», μας εξηγεί η κ. Αρναούτογλου, προσθέτοντας ότι είναι πολύ δύσκολο να επανέλθει σε μια καλή ισορροπία η ψυχική κατάσταση ενός ανθρώπου που έχει υποστεί βία.

Η παιδοψυχολόγος καυτηρίασε, εξάλλου, τη λεγόμενη «δικαιολογημένη» βία, «κατά την οποία τα παιδιά δεν έχουν δικαίωμα να αντισταθούν, γιατί συχνά οι γονείς τούς λένε “σε δέρνω γιατί σε αγαπάω” ή “σε τιμωρώ για το καλό σου”». Παραφράζοντας τη γνωστή φράση «το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο», η Στέλλα Αρναούτογλου επισήμανε ότι «κανένα ξύλο δε βγήκε από τον παράδεισο. Από μια κόλαση βγήκε το ξύλο και κόλαση δημιουργεί... Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό να το θυμόμαστε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News