default-image

«Ο Βαγγέλης δεν αυτοκτόνησε» - Ξέσπασμα της μάνας πριν την δίκη

Κρήτη
«Ο Βαγγέλης δεν αυτοκτόνησε» - Ξέσπασμα της μάνας πριν την δίκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνολικά 9 νεαροί κάθονται την Παρασκευή στο εδώλιο

«Ο Βαγγέλης δεν αυτοκτόνησε». Τάδε έφη η μητέρα του αείμνηστου Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος είχε εντοπιστεί νεκρός τον Μάρτιο του 2015, μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, όπου φοιτούσε. Η εκδίκαση της υπόθεσης του bullying που φέρεται να υπέστη ο 20χρονος Ρεθυμνιώτης σπουδαστής έχει προσδιοριστεί για την ερχόμενη Παρασκευή από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων, με συνολικά 9 συμφοιτητές του Βαγγέλη να είναι κατηγορούμενοι.

Σημειώνεται ότι η ποινική δίωξη για την πράξη της ανθρωποκτονίας σε βάρος του Γιακουμάκη έχει ασκηθεί in rem και η κατηγορία δεν έχει προσωποποιηθεί από τις αρμόδιες Αρχές, με την κύρια ανάκριση να βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Στο μεταξύ, ενόψει της δίκης που έχει προσδιοριστεί για την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, η μητέρα του αδικοχαμένου Κρητικού μίλησε για το τι περιμένει από την εκδίκαση της υπόθεσης. Η κ. Μαρία Γιακουμάκη, μιλώντας στο real.gr επισήμανε ότι ο γιος της δεν αυτοκτόνησε, ζητώντας ακόμη να τιμωρηθούν παραδειγματικά «τα κλειστά στόματα», που γνωρίζουν για την υπόθεση και δε μιλούν.

«Εγώ και η οικογένειά μου θεωρούμε σίγουρο ότι ο Βαγγέλης μας δεν έβαλε τέλος στη ζωή του. Ένα υγιέστατο και πολύ χαρούμενο παιδί, γεμάτο ζωντάνια, δεν αφαίρεσε από μόνο του τη ζωή που χαιρόταν», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Γιακουμάκη. «Ο Βαγγέλης αγαπούσε τη ζωή και γενικά η συμπεριφορά του ήταν εκείνη μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας, χωρίς καταθλιπτικά στοιχεία. Δεν αυτοκτόνησε και περιμένουμε να επαληθευτούμε», επισήμανε με νόημα η χαροκαμένη μητέρα.

Στο μεταξύ, η εν λόγω εφημερίδα έφερε στο φως της δημοσιότητας ένα ακόμη κρούσμα βίας που φέρεται να έλαβε χώρα σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, λίγο καιρό πριν ο άτυχος νέος εξαφανιστεί, τον Φεβρουάριο του 2015. Σύμφωνα πάντα με τη “RealNews”, ένα βράδυ γινόταν μια γιορτή και όλοι οι σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής είχαν μαζευτεί προκειμένου να διασκεδάσουν.

Το κλίμα ήταν ήρεμο και ο Γιακουμάκης ευδιάθετος, όταν, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ένας από την παρέα των Κρητικών συμφοιτητών τού Βαγγέλη σηκώθηκε και άρχισε - αναίτια - να γρονθοκοπεί τον Γιακουμάκη στο πρόσωπο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Βαγγέλης προσπαθούσε να ξεφύγει από τα χέρια τού συμφοιτητή του, ενώ είχε ματώσει. Το συμβάν έληξε μόνο όταν οι υπόλοιποι σπουδαστές αντέδρασαν. Όπως αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα, μάλιστα, όταν ο εν λόγω Κρητικός ρωτήθηκε γιατί χτυπά τον Γιακουμάκη, εκείνος φέρεται να απάντησε «έτσι, για πλάκα».

Η δίκη για το bullying που φέρεται να υπέστη ο αείμνηστος Γιακουμάκης θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή: Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων αναμένεται να καθίσουν συνολικά 9 νεαροί, που βαρύνονται με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News