Στην Ουγκάντα με το «My Rafiki», η εκπομπή «Ανδριανή» για τα παιδιά της Αφρικής

Κρήτη
Στην Ουγκάντα με το «My Rafiki», η εκπομπή «Ανδριανή» για τα παιδιά της Αφρικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με Ουγκάντα, συνδέθηκε η εκπομπή «Ανδριανή» το Σάββατο και μας μετέφερε τις δράσεις του «My Rafiki», στο μαργαριτάρι της Αφρικής αλλά και όχι μόνο

Μίλησε με τη «φίλη» των παιδιών της Αφρικής, την Ευδοκία Ταμπάκη, ενώ σκόρπισαν συγκίνηση οι χαρούμενες φωνές των παιδιών, που εκπαιδεύονται από τη δράση - η οποία είναι καθαρά εθελοντική - κυρίως για το πώς μπορούν να αυτονομηθούν.

Η «My Rafiki», είναι μία οργάνωση πολλών εθελοντών. Ιδρυτικό μέλος η Ευδοκία Ταμπάκη, μαζί με άλλα τρία και με τη δράση να «γεννιέται» πριν από έναν χρόνο, σύμφωνα με την ίδια, ξεκίνησαν «το "My Rafiki», που εστιάζει κυρίως στα παιδιά της Αφρικής, που έχουν πολλές ανάγκες».

Η Ευδοκία Ταμπάκη που είναι Ελληνίδα και έχει γεννηθεί στο Κονγκό τονίζει πως ο «σκοπός δεν είναι να δημιουργούνται σχέσεις εξάρτησης, αλλά να βοηθηθούν τα παιδιά μέσα από δράσεις και τη σωστή εκπαίδευση ώστε να αυτονομηθούν και να ανεξαρτητοποιηθούν».  

Η ανάγκη γεννήθηκε, σύμφωνα με την ίδια «γιατί γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αφρική στο Κονγκό, οπότε πάντα ήθελα να κάνω κάτι οργανωμένο για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τα παιδιά, γι’ αυτό δημιουργήθηκε και η «My Rafiki», που στα Σουαχίλι το rafiki σημαίνει φίλος», εξομολογείται η ίδια στην εκπομπή «Ανδριανή».

Η Ευδοκία είναι φίλη τους και προσπαθεί και να συγκεντρώσει κι άλλους φίλους της για να βοηθήσουν σε αυτή τη δράση. Η δράση είναι καθαρά εθελοντική, χωρίς να υποστηρίζεται από καμία χορηγία από Ευρώπη, ή Ελλάδα. Είναι μία δράση που στηρίζεται στο ιδιωτικό κομμάτι και στην αγάπη του κόσμου.

Η δράση, που εστιάζει περισσότερο στο εκπαιδευτικό κομμάτι και όχι τόσο στο βιοποριστικό, ξεκίνησε από την Ουγκάντα, ωστόσο στόχος είναι να «εκπαιδεύσει» και να στηρίξει παιδιά και στο Μπουρούντι και στη Ρουάντα, αλλά και στο Κονγκό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News