«Έσβησε» ο Αντώνης αφήνοντας το... δελφίνι μόνο του - Στο πένθος η Βιάννος

Κρήτη
«Έσβησε» ο Αντώνης αφήνοντας το... δελφίνι μόνο του - Στο πένθος η Βιάννος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την "γειτονιά των αγγέλων" έφυγε ο 36χρονος

Το… κακό φαίνεται να έχει παραγίνει στην Βιάννο Ηρακλείου,  καθώς το τελευταίο διάστημα οι κάτοικοι της περιοχής συγκλονίζονται από απώλειες αγαπημένων προσώπων και κυρίως ανθρώπων που φεύγουν πρόωρα και αναπάντεχα από την ζωή.

Μετά τον χαμό της Αθανασίας Μανετάκη, Κοκολάκη και του Γιάννη Κοτσιφάκη, σειρά στην μακάβρια λίστα είχε ο  Αντώνης Μανετακης, ξάδερφος μάλιστα  της Αθανασίας που έσβησε προ ημερών, χτυπημένη και εκείνη από την επάρατη νόσο.

Ο 36χρονος έδωσε σπουδαία μάχη με τον καρκίνο και τελικά έσβησε, βυθίζοντας μια για πάντα στο πένθος τους δικούς του ανθρώπους.

Είχε καταγωγή από το Καστρί της Βιάννου. Παιδί της θάλασσας… παιδί του νότου.

Είναι χαρακτηριστική άλλωστε η φωτογραφία του κ. Μανώλη Θεοδοσάκη που είχε τραβηχτεί πριν μερικά χρόνια με τον ίδιο να βρίσκεται πάνω σε μία δελφινοφάλαινα, στην θαλάσσια περιοχή του Κερατοκάμπου.

"Το παιδί και το δελφίνι...μόνο που το παιδί δε ζει πια...μόνο του θα γυρνάει στις θάλασσες το δελφίνι...ν'αναρωτιέται γιατί ο φίλος του άφησε τη θάλασσα κι ανέβηκε στον ουρανό...Ίσως γιατί οι άγγελοι δε ζουν στις θάλασσες ,κάνοντας παρέα με δελφίνια,αλλά πετούν στους ουρανούς ,ελεύθεροι σαν τα πουλιά...και μας βλέπουν από ψηλά...Στο καλό ,φίλε μας απ'το Καστρί...στο καλό ,Αντωνιό...Χαιρέτα μας όλους τους χωριανούς σου που βιάστηκαν να φύγουν για τη γειτονιά των αγγέλων...", γράφει συγκλονισμένη η Κατερίνα στο Facebook.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 36χρονος τότε βοήθησε να βγει στα ανοιχτά και να συνεχίσει το ταξίδι της.

Το τελευταιο αντίο και η κηδεία του, του τελέστηκε σήμερα το μεσημέρι στο χωριό Χόνδρος. Η οικογένεια του, συγγενείς και φίλοι ήταν εκεί και τον αποχαιρέτησαν με μαντινάδες, προκαλώντας ρίγη ανατριχίλας και σπαραγμού.

Η τραγική είδηση του θανάτου του Αντώνη έχει σκορπίσει θλίψη στην Βιάννο και όχι μόνο, ενώ συλλυπητήρια μηνύματα έχουν κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Αντώνης ήταν φιλότιμος κι  εργατικός και το μόνο σίγουρό είναι ότι θα λείψει σε όλους όσοι τον αγαπούσαν και ήταν πολλοί.

 Το neakriti.gr εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News