Βενιζέλος από Χανιά : «Η χώρα βρίσκεται σε εξαιρετικά εύθραυστη κατάσταση

Κρήτη
Βενιζέλος από Χανιά : «Η χώρα βρίσκεται σε εξαιρετικά εύθραυστη κατάσταση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην εκδήλωση του νέου βιβλίου του κ. Βενιζέλου με τίτλο «Η δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας -Προσδοκίες και κίνδυνοι από την αναθεώρηση του Συντάγματος»

Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από τα Χανιά στο περιθώριο της παρουσίασης του νέου του βιβλίου ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Έκανε λόγο για αλλοίωση των θεσμών χάριν της εξουσίας σημειώνοντας την έλλειψη πολιτικής σταθερότητας.

«Η χώρα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια κατάσταση εξαιρετικά εύθραυστη γιατί το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να παρατείνει την παραμονή της στην εξουσία, εκβιάζοντας και αλλοιώνοντας τους θεσμούς».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίσθηκε επικριτικός όσον αφορά στον κανονισμό της Βουλής επισημαίνοντας ότι τα φαινόμενα διάλυσης κομμάτων και οι ενδοκυβερνητικές αποστασίες , ξεπερνούν κάθε ιστορικό προηγούμενο.

«Αυτά που συμβαίνουν στη Βουλή είναι πρωτοφανή. Πρόκειται για μια παρακμή των κοινοβουλευτικών διαδικασιών κι όλα αυτά για να υπάρχει μια οριακή και αμφισβητούμενη πλειοψηφία».

Αναφερόμενος στη συνταγματική αναθεώρηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκτίμησε ότι δεν έχει σοβαρή προοπτική γιατί όπως είπε προϋποθέτει επίπεδο συναίνεσης, συναντίληψης, και συμφωνίας μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων .

«Η Ευρωπαϊκή δημοκρατία είναι σε κρίση , όχι μόνο για λόγους οικονομικούς αλλά και για λόγους ταυτοτικούς. Υπάρχει μια κρίση ταυτότητα εθνικής και ευρωπαϊκής και μια κρίση ανασφάλειας κι αυτό επηρεάζει τις συμπεριφορές των κοινωνιών ,οδηγεί στην άνοδο της ακροδεξιάς, τους ρατσισμού, της ξενοφοβίας, του εθνικολαϊκισμού .Αυτό πιέζει όλους τους δημοκρατικούς θεσμούς».

Για το βιβλίο του Ευάγγελου Βενιζέλου με τίτλο «Η δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας -Προσδοκίες και κίνδυνοι από την αναθεώρηση του Συντάγματος», μίλησαν ο επίτιμος αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Μαρκής και ο πρώην αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Χρήστος Ράμμος. 

Ο κ. Ράμμος μάλιστα  ανέφερε: «Η αναθεώρηση είναι πολύ σοβαρό διάβημα και δεν πρέπει να γίνεται με βιαστικό και εργαλειακό τρόπο και να αντιμετωπίζεται με ένα τρόπο που δείχνει ότι δεν συνειδητοποιούμε πόσο σοβαρό είναι ένα σύνταγμα».

Την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων οργάνωσαν ο δικηγορικός σύλλογος και ο Κύκλος Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News