Υπογραφές... πέφτουν κατά της λαϊκής αγοράς

Κρήτη
Υπογραφές... πέφτουν κατά της λαϊκής αγοράς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι κάτοικοι ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούν ακόμα και μια σύντομη επαναφορά της λαϊκής της Τρίτης

Με συλλογή υπογραφών διαμαρτυρίας και προειδοποιήσεις προσφυγής στη Δικαιοσύνη απαντούν περίοικοι της οδού Ηροδότου στη Νέα Αλικαρνασσό απέναντι στο σενάριο της επαναφοράς της λαϊκής αγοράς της Τρίτης σε ένα κομμάτι της Ηροδότου, δρόμου σημειωτέον που επί 14 ολόκληρα χρόνια φιλοξενούσε τη λαϊκή!

Επικαλούμενοι το γνωστό και περίφημο “ουδέν μονιμότερον του προσωρινού”, μια ρήση βέβαια που στη χώρα μας έχει τη δική της βαρύνουσα σημασία, οι κάτοικοι ξεκαθαρίζουν σε σχετική επιστολή τους προς τους αρμόδιους από τον Δήμο Ηρακλείου και προς τα Μέσα Ενημέρωσης ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούν ακόμα και μια σύντομη επαναφορά της λαϊκής της Τρίτης.

Φοβούμενοι την επιστροφή της λαϊκής αγοράς στον δρόμο τους, οι εμπλεκόμενοι κάτοικοι άρχισαν και πάλι να μαζεύουν υπογραφές, ζητώντας να μην υλοποιηθεί ο σχεδιασμός της δημοτικής Αρχής για την «κατάφωρη» - όπως τη χαρακτηρίζουν - αδικία σε βάρος τους...

Στην επιστολή τους προς τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γρηγόρη Πασπάτη, τον πολιτικό προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας και αρμόδιο για τις λαϊκές Μαρίνο Παττακό, οι περίοικοι της Ηροδότου καλούν μάλιστα με νόημα τη δημοτική Αρχή να πάρει σοβαρά υπόψη της το ψήφισμα και να μην τους αναγκάσει σε ταλαιπωρία και έξοδα στο πλαίσιο δικαστικής διαμάχης τους με τη Λότζια.

«Επειδή πιστεύουμε ότι “ουδέν μονιμότερον του προσωρινού” και επειδή το παρελθόν δυστυχώς μας επιβεβαιώνει:

α) Αντιτασσόμαστε σε μια ενδεχόμενη, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, επαναφορά της λαϊκής στο συγκεκριμένο τμήμα της Ηροδότου.

β) Ζητούμε να μην υλοποιήσετε μια τέτοια κατάφωρα άδικη απόφαση.

γ) Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας, δηλώνοντας ότι θα προσφύγουμε άμεσα στη Δικαιοσύνη, αλλά και σε όποια μέτρα κριθούν απαραίτητα για την ακύρωση μιας τέτοιας απόφασης.

δ) Παρακαλούμε με σύνεση και υπευθυνότητα να λάβετε υπόψη το ψήφισμα αυτό και να μην ταλαιπωρήσετε για άλλη μια φορά τους κατοίκους, υποχρεώνοντάς τους σε δαπάνες και δικαστικές διενέξεις», αναφέρει το ψήφισμα διαμαρτυρίας κατοίκων της οδού Ηροδότου στη Ν. Αλικαρνασσό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News