Σαββατοκύριακο με… αφρικανική σκόνη στην Κρήτη

Κρήτη
Σαββατοκύριακο με… αφρικανική σκόνη στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφρικανική σκόνη, νοτιάδες και ασθενείς βροχοπτώσεις περιμένουν τους Κρητικούς - Ο καιρός στην Ελλάδα μέχρι και την Πέμπτη

Αίθριος αναμένεται ο καιρός το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη, με τοπικές, ασθενείς βροχοπτώσεις.

Συγκεκριμένα, σε ολόκληρο το νησί αναμένεται να επικρατήσουν υψηλές - για την εποχή - θερμοκρασίες, με ισχυρούς νότιους, νοτιοανατολικούς ανέμους.

Από την άλλη, υψηλή συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης αναμένεται στην Κρήτη, από το πρωί του Σαββάτου μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής, όποτε και θα αρχίσει να εξασθενεί.

Ο καιρός το Σάββατο στην Κρήτη:

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός το Σάββατο στην Κρήτη, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοανατολικοί στα 4 με 6 και βαθμιαία 7 με 8 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Πάντως, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), από την Τρίτη αναμένεται να αλλάξει το σκηνικό του καιρού στην Κρήτη, με έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες.

Δείτε αναλυτικά την πιθανή συγκέντρωση της σκόνης στην ατμόσφαιρα της Κρήτης το Σαββατοκύριακο:

Σάββατο - 8:00

Σάββατο - 17:00

Σάββατο - 23:00

Κυριακή - 8:00

Κυριακή - 17:00

Ο καιρός στην Ελλάδα:

Κυριακή: Αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές στα Δυτικά και τα Βόρεια, με πιθανότητα τοπικών βροχών αναμένονται στη χώρα την Κυριακή. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα Ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοανατολικοί στα 5 με 7 και στο Ιόνιο μέχρι 8 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, ευρισκόμενη σε υψηλά επίπεδα για την εποχή.

Δευτέρα: Συνεχίζεται η μεταφορά σκόνης στην Ελλάδα και τη Δευτέρα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, με τοπικές βροχές στα Ανατολικά Ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και τη Μακεδονία και πιθανώς το βράδυ στο Ιόνιο. Τοπικά περιορισμένη η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα Ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοανατολικοί στα 5 με 7 και στα Νότια 8 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Τρίτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα Κεντρικά και τα Νότια την Τρίτη. Σταδιακά θα εκδηλωθούν καταιγίδες από τα Νοτιοδυτικά, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα Νότια και τα Κεντρικά. Από το απόγευμα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα Ηπειρωτικά ορεινά, που τη νύχτα θα ενταθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα Κεντρικά και Βόρεια Ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στα 5 με 7 και στα Νότια 8 με 9 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Τετάρτη και Πέμπτη: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές την Τετάρτη. Σταδιακά, την Πέμπτη στα Δυτικά αναμένεται εξασθένιση των φαινομένων. Χιονοπτώσεις στα ορεινά την Τετάρτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοανατολικοί στα 5 με 7 και στα Νότια 8 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένιση την Πέμπτη και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News