Ο αντικαπνιστικός έφερε πρόστιμα - 500 ευρώ σε καταστηματάρχη

Κρήτη
Ο αντικαπνιστικός έφερε πρόστιμα - 500 ευρώ σε καταστηματάρχη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Ηράκλειο

Ξεκίνησαν έλεγχοι αλλά και η επιβολή προστίμων για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στο Ηράκλειο, όπως είχε γράψει από το πρωί της Πέμπτης  το neakriti.gr.

Μάλιστα  ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Παττακός μίλησε στο neakriti. gr για το πώς κύλησε η πρώτη μέρα ελέγχου στην πόλη με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δημόσιάς Υγείας, της ΕΛ.ΑΣ και την στήριξη της Δημοτικής Αρχής.  

Σύμφωνα με τον κ. Παττακό: «Έγιναν έλεγχοι σε 8 καταστήματα στο κέντρο του Ηρακλείου , στην περιοχή των Λιονταριών για την εφαρμογή του νόμου και έπεσε ένα πρόστιμο 500 ευρώ στον καταστηματάρχη. Επίσης  έγιναν και  συστάσεις στους θαμώνες. Το κατάστημα και ο εσωτερικός και ο εξωτερικός χώρος ήταν κλειστός και δεν υπήρχε χώρος καπνιζόντων.»

Μάλιστα ο κ. Παττακός πρόσθεσε με νόημα:

« Το μέτρο  είχε σήμερα προληπτικό χαρακτήρα ενώ πλέον oι εξορμήσεις των κλιμακίων πλέον θα διεξάγονται σε διαστήματα χωρίς να υπάρχουν ειδοποιήσεις και χωρίς να έχει γίνει γνωστό από τα ΜΜΕ».

Να υπενθυμίσουμε ότι στα 50 ευρώ, ανέρχεται το πρόστιμο για τους καπνιστές ενώ το πρόστιμο για τους επιχειρηματίες ανέρχεται σε 500 ευρώ.

Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο μπορεί να αγγίξει τις 10.000 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News