Νέοι, εθισμός και εξαρτήσεις στον «Ορθόδοξο Λόγο»

Κρήτη
Νέοι, εθισμός και εξαρτήσεις στον «Ορθόδοξο Λόγο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την εκπομπή παρουσιάζει ο καθηγητής Δογματικής Θεολογίας κ. Ιωάννης Λίλης και συμμετέχει ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος

Οποιαδήποτε ουσία φυσική ή τεχνητή, που μπορεί να δράσει στο νευρικό σύστημα διεγερτικά προκαλεί εξάρτηση.

Η χρήση ουσιών επηρεάζει την αντίληψη και τη διάθεση και προκαλεί άλλοτε ευχάριστα και άλλοτε δυσάρεστα συναισθήματα. Πολλοί άνθρωποι ξεκινούν τη χρήση ουσιών όταν είναι νέοι, καθώς η δοκιμή τους αποτελεί μια πρόκληση, είτε ακόμη και μέσο για να ξεχωρίσουν οι ίδιοι από το σύνολο.

Ο εθισμός και η εξάρτηση, ωστόσο, συνιστούν αλλοίωση της προσωπικότητας του ανθρώπου, ενώ σχεδόν πάντα τον οδηγούν σε τραγικά αδιέξοδα.

Ο ρόλος της οικογένειας και η επιρροή του στενού φιλικού περιβάλλοντος του νέου αποτελούν στοιχεία που μπορεί να τον επηρεάσουν στο να αποφύγει, είτε να εθιστεί σε ουσίες. Ακόμα και η πρώτη δοκιμή μπορεί να αποτελέσει την αρχή μιας σχέσης εξάρτησης, μα ταυτόχρονα και αποστροφής από τα προβλήματα και τις δυσκολίες της ζωής.

Στην εκπομπή «Ορθόδοξος Λόγος» της Κυριακής 3 Φεβρουαρίου 2019 από τις 15:30 έως τις 16:30, συζητείται ο εθισμός των νέων από εξαρτησιογόνες ουσίες και αναδεικνύονται κατευθύνσεις αντιμετώπισής του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News