default-image

Βαριά πρόστιμα - Κρύβουν τασάκια για να την…γλυτώσουν

Κρήτη
Βαριά πρόστιμα - Κρύβουν τασάκια για να την…γλυτώσουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο άκουσμα της είδησης, εξαφανίστηκαν σταχτοδοχεία από πολλά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Μικτά κλιμάκια της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, της ΕΛΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας ξεκινούν  ελέγχους για το κάπνισμα, στο πλαίσιο εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου.

Ήδη, άρχισαν να εξαφανίζονται τα σταχτοδοχεία σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και με τους ιδιοκτήτες να προβαίνουν σε ενημέρωση των πελατών τους προκειμένου να μην βρεθούν από κοινού αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα.

 Σε 50 ευρώ, ανέρχεται το πρόστιμο για τους καπνιστές ενώ το πρόστιμο για τους επιχειρηματίες ανέρχεται σε 500 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο μπορεί να αγγίξει τις 10.000 ευρώ ενώ στην τέταρτη υποτροπή, ανακαλείται οριστικά η άδεια λειτουργίας του καταστήματος.

Βαριές ποινές προβλέπονται και σε όσους καπνίζουν σε δημόσιους χώρους ακόμα και σε ιδιωτικά οχήματα που υπάρχουν παιδιά κάτω των 12 ετών, με τα σχετικά πρόστιμα να κυμαίνονται από 1.500 έως 3.000 ευρώ.

 Πέρα από τα σταχτοδοχεία, πρόστιμα θα πέσουν και για το κυπελάκι με νερό που χρησιμοποιούν οι καπνιστές, όπως και για την έλλειψη ενημερωτικών σημάτων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για την απαγόρευση του καπνίσματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News