Πέθανε ο σπουδαίος Κρητικός συνθέτης Χριστόδουλος Χάλαρης

Κρήτη
Πέθανε ο σπουδαίος Κρητικός συνθέτης Χριστόδουλος Χάλαρης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποκορύφωμα της καριέρας του θεωρείται ο εμβληματικός δίσκος «Δροσουλίτες».

Σε ηλικία 72 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο σπουδαίος Κρητικός συνθέτης και μουσικολόγος Χριστόδουλος Χάλαρης ο οποίος νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο ΝΙΜΤΣ Στρατιωτικό Νοσοκομείο, σύμφωνα με το ogdoo.gr.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος μεγάλωσε σε κρητική οικογένεια παραδοσιακών μουσικών, με πρώτη και παντοτινή του αγάπη τη βυζαντινή μουσική. Ο Χριστόδουλος Χάλαρης ήταν ένας από τους πρώτους συνθέτες της Ελλάδας και ένας από τους πιο σπουδαίους μουσικούς.

Σπούδασε μαθηματικά και μουσική στο Παρίσι, ενώ επιστρέφοντας στην Ελλάδα έδωσε μεγάλη βαρύτητα σε επιστημονικές γνώσεις πάνω στη δημοτική και, πολύ περισσότερο, στη βυζαντινή παράδοση δικής του μουσικής, της οποίας αποκορύφωμα κατά γενική ομολογία θεωρείται ο εμβληματικός δίσκος «Δροσουλίτες».

Ο σπουδαίος συνθέτης και μουσικός ερευνητής έχει αφήσει έντονο το μουσικό του στίγμα κατά τη δεκαετία του '70 με μια αξιόλογη σειρά ιδιότυπων κύκλων τραγουδιών («Τροπικός της Παρθένου», «Ακολουθία», «Δροσουλίτες», «Ερωτόκριτος» κ.ά.).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News