Παρελθόν πλέον η παρακμιακή εικόνα των παραπηγμάτων στην Ανατολική Τάφρο

Κρήτη
Παρελθόν πλέον η παρακμιακή εικόνα των παραπηγμάτων στην Ανατολική Τάφρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο βήμα μετά από προσπάθειες πολλών ετών, προκειμένου η περιοχή να αναβαθμιστεί και να αναδειχτούν τα τείχη

Στην κατεδάφιση ενός από τα δύο παραπήγματα που παρέμεναν επί χρόνια στις Ενετικές οχυρώσεις, στην Ανατολική Τάφρο, προχώρησαν σήμερα τα τεχνικά συνεργεία του δήμου Χανίων.

Μετά από δικαστικά και άλλα κολλήματα που κρατούσαν παγωμένο το εγχείρημα, τα τεχνικά συνεργεία του δήμου Χανίων προχώρησαν το πρωί στην κατεδάφιση του ενός.

Το έργο της απομάκρυνση παραπήγματος , είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας ευπρεπισμού και απαλλαγής της πόλης από τα απομεινάρια του παρελθόντος που τη ρυπαίνουν ουσιαστικά και αισθητικά και την υποβαθμίζουν.

Η προσπάθεια για την αναβάθμιση της περιοχής άρχισε πριν από δύο χρόνια. Ήταν εξάλλου αίτημα των κατοίκων και επιχειρηματιών της οδού Μίνωος καθώς η θέα των παραπηγμάτων πάνω από το Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου, μόνο δυσφημιστική για την πόλη ήταν.

Έχοντας σαν στόχο την ανάδειξη και την αναβάθμιση της περιοχής , πριν από δύο χρόνια, απομακρύναμε εξήντα φορτηγά με μπάζα. 

Στα δύο παραπήγματα ωστόσο κατοικούσαν δύο ηλικιωμένες οι οποίες τα προηγούμενα χρόνια αρνούνταν να τα εγκαταλείψουν.

Ήδη η μία έχει μεταφερθεί σε διαμέρισμα στο δημοτικό γηροκομείο και κάτι ανάλογο για γίνει και με τη δεύτερη ηλικιωμένη στο παράπηγμα που έχει απομείνει.

Ο δήμος Χανίων δρομολογεί τις διαδικασίες και για την κατεδάφιση του τελευταίου παραπήγματος με την οποία θα ανοίξει ουσιαστικά ο δρόμος για την αποκατάσταση των Ενετικών οχυρώσεων .

Οι υπηρεσίες του δήμου Χανίων σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων θα μελετήσουν την ανάπλαση αυτής της περιοχής, από την Πύλη Σαμπιονάρα μέχρι τον επιπρομαχώνα Σάντα Λουτσία

Η μελέτη αναμένεται να εκπονηθεί από το δήμο Χανίων ο οποίος και θα αναλάβει σε πρώτη φάση τη χρηματοδότηση του έργου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News