Κρήτη

Νέα σχολεία κατασκευάζονται στην Κρήτη - Ανακαινίζονται 2 νοσοκομεία

Επίλυση κρίσιμων στεγαστικών προβλημάτων Yγείας και Εκπαίδευσης στην Κρήτη

Ανακαινίζονται εκ βάθρων δύο νοσοκομεία της Κρήτης και συγκεκριμένα του Ρεθύμνου και του Αγίου Νικολάου, ενώ ταυτόχρονα μπαίνει σε πορεία υλοποίησης το Κέντρο Υγείας στις Μοίρες.

Ακόμα, η ΚΤΥΠ ΑΕ θα αναλάβει, στο πλαίσιο της ίδιας προγραμματικής περιόδου, την μελέτη και κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Βοριζίων καθώς και του Δημοτικού Σχολείου Γουρνών, εφόσον προχωρήσει η τακτοποίηση του ακινήτου από τον οικείο Δήμο ενώ θα διερευνηθεί και η δυνατότητα χωροθέτησης Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων στο σχολικό συγκρότημα Ανωγείων.

Για το λόγο αυτό, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ ΑΕ, Γιάννης Χαρωνίτης επισκέφτηκε την Κρήτη την Παρασκευή και το Σάββατο 25 και 26 Ιανουαρίου 2019, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή Έργων της Εταιρείας, Θεόδωρο Κυριαζόπουλο, προκειμένου να διαπιστώσει επιτόπου τα προβλήματα που υπάρχουν.

Συγκεκριμένα, η ΚΤΥΠ ΑΕ θα προχωρήσει στην εκπόνηση νέων μελετών για την αποκατάσταση και στατική ενίσχυση των Γενικών Νοσοκομείων Ρεθύμνου και Αγίου Νικολάου.

Επιπλέον, η Εταιρεία θα προωθήσει προς χρηματοδότηση από το ΠΔΕ, την εκπόνηση μελέτης για το νέο κτίριο του Κέντρου Υγείας στις Μοίρες με στόχο αυτό να υλοποιηθεί στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2021-2027.

Συνάντηση Διευθύνοντα Συμβούλου ΚΤΥΠ ΑΕ με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, κ. Ειρηναίο

Τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, κ. Ειρηναίο επισκέφτηκε την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2019, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ ΑΕ, Γιάννης Χαρωνίτης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή Έργων της Εταιρείας, Θεόδωρο Κυριαζόπουλο.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η διερεύνηση της συνεργασίας ΚΤΥΠ ΑΕ και Αρχιεπισκοπής Κρήτης για την επίλυση στεγαστικών προβλημάτων στις εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων της Αρχιεπισκοπής καθώς και στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος διαβεβαίωσε τον κ. Ειρηναίο για την βούληση της ΚΤΥΠ ΑΕ να αναλάβει την υλοποίηση έργων και παρεμβάσεων με στόχο την επίλυση των προβλημάτων και προς αυτή τη κατεύθυνση, οι υπηρεσίες της Εταιρείας θα προβούν σύντομα σε αυτοψία για διαπίστωση και καταγραφή των αναγκών.

κεντρική φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια