«Έρχεται»… σκόνη, αντί για φρέσκο γάλα;

Κρήτη
«Έρχεται»… σκόνη, αντί για φρέσκο γάλα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώθηκαν οι πωλήσεις 380.000 τόνων σκόνης γάλακτος, στο όνομα της... σταθεροποίησης της αγοράς

Την ώρα που οι αιγοπροβατοτρόφοι και οι αγελαδοτρόφοι των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορούν να διαθέσουν το γάλα τους ή το διαθέτουν σε εξευτελιστικές τιμές, η Ευρωπαϊκή Ένωση παρεμβαίνει στην αγορά των γαλακτοκομικών προϊόντων με την αγορά τεράστιων ποσοτήτων σε σκόνη γάλακτος... και μάλιστα στο όνομα της αύξησης της τιμής παραγωγού του φρέσκου γάλακτος.

Χθες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα της παρέμβασής της εξαντλούνται, χάρη στην τελευταία επιτυχημένη πώληση με διαγωνισμό των δημόσιων αποθεμάτων αποκορυφωμένου γάλακτος σε σκόνη!

Τα αποθέματα διατέθηκαν με σύνεση, ώστε να διαφυλαχθεί η ισορροπία της αγοράς και να στηριχθεί η ανάκαμψη του γαλακτοκομικού τομέα, ύστερα από την κρίση της αγοράς του 2015-2016, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Συνολικά, είχαν αγοραστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή 380.000 τόνοι αποκορυφωμένου γάλακτος σε σκόνη μεταξύ 2015 και 2017, μέσω της δημόσιας παρέμβασης για τη σταθεροποίηση της αγοράς και τη στήριξη του εισοδήματος των γεωργών. Στα τέλη του 2016, η Επιτροπή ξεκίνησε διαδικασία μηνιαίων και αργότερα διμηνιαίων δημόσιων διαγωνισμών για την προσεκτική εκ νέου πώληση των προϊόντων στην αγορά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News