Ζούσε μόνη με τα 3 της παιδιά και τη «βάραιναν» τα 300.000 ευρώ που χρωστούσε

Κρήτη
Ζούσε μόνη με τα 3 της παιδιά και τη «βάραιναν» τα 300.000 ευρώ που χρωστούσε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνταξιούχος δημόσια υπάλληλος χρωστούσε σε 9 δάνεια και στον ΟΑΕΔ

Ζούσε μόνη με τα τρία παιδία της, ενώ παράλληλα είχε το «βάρος» των σχεδόν 300.000 ευρώ που χρωστούσε σε τρεις τράπεζες, αλλά και στον Ο.Α.Ε.Δ.

Ο λόγος για μία οφειλέτρια, μέλος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η οποία είναι χήρα, συνταξιούχος δημόσια υπάλληλος και έχει τρία ενήλικα παιδιά.

Η γυναίκα είχε συνολικό χρέος 272.321,21 ευρώ, σε 9 δάνεια - σε τρεις τράπεζες, καθώς και στον Ο.Α.Ε.Δ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, το μόνο περιουσιακό στοιχείο που διαθέτει είναι μία πρώτη κατοικία, ενώ τα εισοδήματά της είναι «ελάχιστα» από τη σύνταξή της.

Έτσι, με την Προσωρινή Διαταγή το Ειρηνοδικείο των Χανίων, όρισε για την πρώην δημόσια υπάλληλο τα εξής:

  • Πως δέχεται το αίτημα και χορηγεί Προσωρινή Διαταγή
  • Πως απαγορεύει στους πιστωτές, προσωρινώς και μέχρι την έκδοση της Οριστικής απόφασης, κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης κατά της κινητής και ακίνητης περιουσίας της, μέχρι την συζήτηση της κυρίας αίτησης
  • Πως ορίζει μηνιαίες καταβολές δόσεων, ποσού 250 ευρώ, στο σύνολο των αναφερομένων σε αυτή την Προσωρινή Διαταγή οφειλών, μέχρι το χρόνο συζήτησης της υπό κρίση αίτησης της

Σημειώνεται ότι το ποσό των 250 ευρώ, που ορίστηκε από το Δικαστήριο των Χανίων, είναι στα όρια του μπορώ, της εν λόγω οφειλέτριας.

Υπενθυμίζεται πως όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των δανείων τους επιθυμούν ρύθμιση με το νόμο Κατσέλη - Σταθακη (ο οποίος ισχύει μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2019), να επικοινωνήσουν με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης στα τηλέφωνα 282109266, 2821092306 και 2842020140.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News