Κρήτη

Τοποθετούνται οι αυτόματοι πωλητές γάλακτος στην Κρήτη

Καθημερινότητα που εφαρμόζεται ήδη σε Γερμανία και Ελβετία

Έχουν αρχίσει από επιχειρηματικούς κύκλους να τοποθετούνται αυτόματοι πωλητές παστεριωμένου φρέσκου γάλακτος, τόσο αγελαδινού όσο και κατσικίσιου.

Μάλιστα, η εφημερίδα “Νέα Κρήτη” άνοιξε έναν κύκλο τοποθετήσεων για το κατά πόσο θα μπορούσαν οι αιγοπροβατοτρόφοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να προχωρήσουν στη διάθεση του γάλακτός τους μέσα από αυτά τα μηχανήματα.


Μιλώντας στην εφημερίδα ο πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ Νίκος Κατσαρός επισήμανε ότι αυτά τα μηχανήματα έχουν στηθεί πλέον σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο συνεταιρισμός όμως που είχε την πρωτοπορία, πλέον αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα, για λόγους που ο ίδιος ο κ. Κατσαρός δεν είναι σε θέση να γνωρίζει.

Εφαρμόζεται ήδη σε Γερμανία και Ελβετία


Αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως πρόκειται για μια μέθοδο η οποία θα μπορούσε να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων διάθεσης και χαμηλής τιμής του ντόπιου γάλακτος, όπως συμφωνεί και ο Νίκος Κατσαρός.


«Εγώ, κρίνοντας τη διαδικασία αυτή από την υγειονομική πλευρά, θεωρώ πως είναι κάτι πολύ καλό. Γίνεται και σε άλλες χώρες, τη Γερμανία, την Ελβετία... γίνεται παντού. Αυτό το γάλα παστεριώνεται πρώτα πριν μπει στα μηχανήματα αυτά. Ο καταναλωτής μόλις πάρει το γάλα από το μηχάνημα μπορεί μέχρι 48 ώρες να το διατηρήσει στο ψυγείο»...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια