Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη;

Κρήτη
Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο καιρός και στις 4 Περιφερειακές Ενότητες του νησιού

Βροχές και καταιγίδες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο σε ολόκληρη τη χώρα, με τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα να διαδέχονται την αφρικανική σκόνη που έχει κάνει αισθητή την παρουσία της και στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το Σάββατο τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Από τις απογευματινές ώρες, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενήσουν βαθμιαία.

Το Σάββατο στο Ηράκλειο αναμένεται ασθενής βροχή και η μέγιστη θερμοκρασία θα αγγίξει τους 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι 1 - 4 μποφόρ. Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή όπου αναμένεται αραιή συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 2 – 4 μποφόρ. Στους 16 βαθμούς Κελσίου η μέγιστη θερμοκρασία.

Αρκετά σύννεφα αναμένονται το Σάββατο στο Ρέθυμνο, με τη μέγιστη θερμοκρασία να αγγίζει τους 13 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 2-4 μποφόρ. Ίδιο το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή με τους ανέμους να πνέουν νότιοι και βόρειοι 2 – 4 μποφόρ.

Το Σάββατο αναμένονται αρκετά σύννεφα στα Χανιά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 2 – 5 μποφόρ. Στους 13 βαθμούς κελσίου η μέγιστη θερμοκρασία. Την Κυριακή επίσης θα υπάρχουν αρκετά σύννεφα στα Χανιά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 – 5 μποφόρ. Στους 14 βαθμούς κελσίου η μέγιστη θερμοκρασία.

Άγιος Νικόλαος

Ασθενής βροχή αναμένεται το Σάββατο στον Άγιο Νικόλαο με τους ανέμους να πνέουν βορειοδυτικοί στα 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 16 βαθμούς κελσίου. Όσον αφορά στην Κυριακή, ο Άγιος Νικόλαος θα έρθει… αντιμέτωπος με αραιή συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 2 – 4 μποφόρ. Στους 15 βαθμούς κελσίου η θερμορασία.

Διαβάστε αναλυτικές προβλέψεις καιρού ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News