Οι Τρεις Ιεράρχες: Η ζωή και το έργο τους

Κρήτη
Οι Τρεις Ιεράρχες: Η ζωή και το έργο τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τους Τρεις Ιεράρχες, τον Μέγα Βασίλειο, τον Γρηγόριο τον Θεολόγο και τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο, τους προστάτες των γραμμάτων, εορτάζουμε στις 30 Ιανουαρίου. Αυτό είναι και το θέμα με το οποίο θα ασχοληθεί η εκπομπή «Ορθόδοξος Λόγος» την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 που προβάλλεται στην ΚΡΗΤΗ TV από τις 15:30 – 16:30 το μεσημέρι.

Φιλομαθείς όπως ήταν, σπούδασαν πλήθος επιστημών με υπομονή, αγάπη και καρτερία, έργο μοναδικό όχι μόνο για τα τότε δεδομένα, αλλά ακόμη και σήμερα. Προόδευσαν στη γνώση και την πνευματική ζωή, αφιερώνοντας την ύπαρξή τους στον Θεό.

Η προσφορά τους στην ανθρωπότητα είναι μοναδική. Συνδύασαν αρμονικά και λειτουργικά την Παιδεία με την Αρετή. Προσευχήθηκαν με θέρμη και ασκήθηκαν στον αγώνα της μάθησης, με ταπείνωση και αρετή.

Ανέπτυξαν ιδιαίτερα και πολλά χαρίσματα και έλαβαν εξαιρετική αγωγή. Έκτισαν γέφυρες ανάμεσα στη θεωρία και την πράξη, τον Ελληνισμό και το Χριστιανισμό. Αγωνίστηκαν ασταμάτητα τον καλό αγώνα και με επιμέλεια, κόπο και προσπάθεια δίδαξαν, κυρίως με το παράδειγμα τους, την απλότητα στη μάθηση, ενώ χαρακτηρίστηκαν και ως οι προστάτες των Γραμμάτων και της Παιδείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News