«Άκης» στην δίκη Λεμπιδάκη: «Ένας βλάκας ταχυδρόμος ήμουν – Λάθος που έμπλεξα το παιδί μου»

Κρήτη
«Άκης» στην δίκη Λεμπιδάκη: «Ένας βλάκας ταχυδρόμος ήμουν – Λάθος που έμπλεξα το παιδί μου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δικαστήριο διέκοψε και η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί σήμερα με τις απολογίες των κατηγορουμένων που δεν είναι προφυλακισμένοι

Ο “Ευγένιος” και ο “Άκης” της εγκληματικής οργάνωσης που μετείχε στην απαγωγή Λεμπιδάκη προσπάθησαν χθες να πείσουν το δικαστήριο, κατά τη συνέχεια της ακροαματικής διαδικασίας για την υπόθεση της απαγωγής, ότι δεν είναι εγκληματίες και ότι ενεπλάκησαν περιστασιακά στην υπόθεση, στην τελευταία φάση της απαγωγής.

0 46χρονος ακτιβιστής, μέλος του ΣΑΟΡ, επέμεινε στην απολογία του ότι ήταν εκείνος που έπαιξε τη ζωή του κορώνα-γράμματα προσπαθώντας να γλιτώσει τον Μιχάλη Λεμπιδάκη από τις διαθέσεις των υπόλοιπων απαγωγέων, με τη συμβολή δύο συγκατηγορουμένων του, από τους οποίους ζήτησε συγνώμη που τους ενέπλεξε στην υπόθεση - επιχειρώντας με τη σειρά του να τους απεμπλέξει από τις συνέπειες της συμμετοχής τους στην απαγωγή.

«Αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν, αλλά όχι περαιτέρω πράγματα. Ο άνθρωπος αυτός από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του αποδέχτηκε τα πράγματα. Όταν αντιλήφθηκε την υπόθεση στην οποία είχε εμπλακεί, έλαβε χώρα αυτή η λεγόμενη μεταστροφή του δράστη. Θέλησε να βοηθήσει. Ζήτησε από τον απαχθέντα να προφασιστεί ότι είναι ασθενής ώστε να έχει μια κατάληξη η υπόθεση αυτή», τόνισε η κ. Θεονύμφη Μπέρκη, συνήγορος του 46χρονου.

Η κατάθεση του 46χρονου, στον οποίο αποδίδεται κεντρικός ρόλος στην υπόθεση σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ξεκίνησε χθες στις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 12 το μεσημέρι. Ο ίδιος εμφανίστηκε ως προστάτης του Μιχάλη Λεμπιδάκη, καλώντας τον απαχθέντα επιχειρηματία που βρισκόταν στην αίθουσα του δικαστηρίου είτε να τον διαψεύσει είτε να εξηγήσει ότι τον αποκαλούσε “Ευγένιο” εξαιτίας της καλής συμπεριφοράς του απέναντί του. «Απειλούσαν τα παιδιά και τα εγγόνια μου, κινδύνευε η ζωή τού κ. Μιχάλη, αλλά τους είπα ότι τον αναλαμβάνω εγώ. Είπα στον... και στον... (σ.σ. αναφέρει τα ονόματα) να του πουν να προσποιηθεί τον άρρωστο για να τον μεταφέρουμε στο νοσοκομείο», τόνισε ο “Ευγένιος”.

Τι υποστήριξε ο μεσίτης: «Ένας βλάκας ταχυδρόμος ήμουν...  Λάθος που έμπλεξα το παιδί μου»

Από την πλευρά του ο “Άκης”, ο 61χρονος μεσίτης και πρόεδρος του ΣΑΟΡ, κινήθηκε στην ίδια γραμμή. Εμφανίστηκε μετανιωμένος για την εμπλοκή του στην υπόθεση, στην οποία συμμετείχε επειδή του το ζήτησε, όπως είπε, ο επιστήθιος φίλος του, ενώ κατέληξε να εμπλέξει ακόμη και την ανήλικη κόρη του, γεγονός για το οποίο επικρίθηκε σφοδρά από τους δικαστές. «Έχω ανάγκη να απολογηθώ και να εξομολογηθώ και να ζητήσω συγχώρεση για τις πράξεις μου. Να ζητήσω ταπεινά και ειλικρινά συγνώμη για το κακό που προκάλεσα... Αλλά δεν είμαι εγκληματίας», τόνισε στην απολογία του. Ο ίδιος, αν και περιέγραψε πώς έστελνε τις επιστολές του Μιχάλη Λεμπιδάκη στην οικογένεια και φιλικά του πρόσωπα, χρησιμοποιώντας ακόμη και τη 17χρονη κόρη του, αλλά και κάποια από τα SMS, τα τελεσίγραφα των απαγωγέων, αρνήθηκε ότι ήταν εκείνος ο διαπραγματευτής για τα λύτρα που απαιτήθηκαν. «Δεν ήμουν ο διαπραγματευτής, ένας βλάκας ταχυδρόμος ήμουν. Ο φόβος, ο ψυχολογικός καταναγκασμός για να βοηθήσω τον φίλο μου ήταν τέτοιος που με οδήγησε στην απόγνωση. Ενέπλεξα το παιδί μου. Ήταν λάθος μου, έχασα τον έλεγχο... Είναι ό,τι πολυτιμότερο έχω».

Το δικαστήριο διέκοψε και η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί σήμερα με τις απολογίες των τεσσάρων κατηγορουμένων που δεν είναι προφυλακισμένοι. Μεταξύ αυτών είναι και ο κατηγορούμενος στον οποίο με βάση τη δικογραφία αποδίδεται ηγετικός ρόλος στην υπόθεση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News