Η Σαχάρα... επιστρέφει στην Κρήτη

Κρήτη
Η Σαχάρα... επιστρέφει στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι πότε θα υπερίπταται πάνω από το νησί το νέφος της αφρικανικής σκόνης

Ένα δύσκολο τριήμερο, που ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί αύριο, περνά η Κρήτη, αφού έφτασε η διαβόητη αφρικανική σκόνη, ο μόνιμος “μουσαφίρης” του νησιού σε περιόδους που φυσούν ισχυροί νοτιάδες. Η σκόνη σκεπάζει το νησί, προκαλώντας μια δυσάρεστη ατμόσφαιρα, που σε συνδυασμό με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα κάνει δύσκολη την καθημερινότητα και τις μετακινήσεις μας.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την Αγία Βαρβάρα του νομού Ηρακλείου

Σύμφωνα μάλιστα με ενημέρωση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης-Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, μέχρι και τα ξημερώματα αύριο Σάββατο 26 Ιανουαρίου θα υπάρξει αυξημένη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης σε σημαντικό βαθμό πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια.

Με βάση τις καιρικές προγνώσεις, θα επηρεαστεί ολόκληρη η περιφέρεια Κρήτης από το φαινόμενο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης, πράγμα που σημαίνει πως άτομα επιρρεπή με αναπνευστικό πρόβλημα ή ενήλικες καρδιοπαθείς και παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

Άστατος ο καιρός

Σύμφωνα πάντως με τον μετεωρολόγο, MSC Μανόλη Λέκκα, σύντομη σε διάρκεια φαίνεται να είναι η νέα κακοκαιρία, που θα μας επηρεάσει λόγω του νέου βαρομετρικού χαμηλού που ακολουθεί από σήμερα, με συνοδεία αφρικανικής σκόνης. Αν και αναμένουμε κατά τόπους κάποιες ισχυρές βροχές ή και καταιγίδες, δεν εμφανίζεται κάποια ανησυχητική κατάσταση για ακρότητες των καιρικών φαινομένων. Ωστόσο, το δυσάρεστο σενάριο της μεταφοράς αφρικανικής σκόνης φαίνεται να επιβεβαιώνεται.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News