Κρήτη

Ήρθαν με χρονοδιαγράμματα οι απεσταλμένοι της ΤΕΡΝΑ για το αεροδρόμιο στο Καστέλι

Πότε αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές - Αντιπροσωπεία της ΤΕΡΝΑ στην Κρήτη

Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα πέσουν οι τελικές υπογραφές στη σύμβαση παραχώρησης του νέου αεροδρομίου Καστελίου, ενώ αμέσως μετά θα πάει προς κύρωση στη Βουλή.

Ο ανάδοχος παραχωρησιούχος, η ARIADNE Airport Group που έχουν συστήσει ο ελληνικός κατασκευαστικός όμιλος ΤΕΡΝΑ και ο Ινδικός κολοσσός GMR Airports Limited, αναμένεται να βάλει μπρος τις πρώτες παρασκευαστικές εργασίες στο εργοτάξιο μέσα στον Μάρτιο ενώ εκτιμά ότι σε 3 περίπου μήνες από σήμερα θα είναι σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες κατασκευής του νέου διεθνούς αεροδρομίου.

Αυτά είναι τα χρονοδιαγράμματα που έδωσαν στο δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος Ζαχαρία Καλογεράκη σε στελέχη του Δήμου και σε εκπρόσωπους τοπικών φορέων στελέχη της ΤΕΡΝΑ που πραγματοποίησαν νωρίτερα επίσκεψη στο Καστέλι, επιθεωρώντας τόσο τη περιοχή που θα στηθεί το εργοτάξιο όσο και τον χώρο που θα στηθεί το «στρατηγείο» της εταιρείας.

Η ανάδοχος έχει προχωρήσει στην ενοικίαση κτηριακών χώρων όπου θα λειτουργήσουν τα τοπικά γραφεία της ''Ariadne Airport Group''.

Όπως ανέφερε η αντιπροσωπεία της ΤΕΡΝΑ,  τα γραφεία – «στρατηγείο» στο Καστέλλι θα ξεκινήσουν να λειτουργούν μέσα στις επόμενες 20 - 30 ημέρες, με στόχο τον γενικό συντονισμό των συνεργείων, των εργασιών αλλά και με στόχο μια στενή συνεργασία, έναν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με το δήμο και την τοπική κοινωνία.

Αυτό άλλωστε, τη στενή δηλαδή συνεργασία και την αρωγή του αναδόχου σε επιμέρους ζητήματα γύρω από το μεγάλο αναπτυξιακό έργο που «καίνε» τη περιοχή, έβαλε επιτακτικά στο τραπέζι κατά τη χθεσινή συνάντηση ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος.

Ο Ζαχαρίας Καλογεράκης ζήτησε τη συνδρομή της εταιρείας στις προσπάθειες για χωροταξική - αναπτυξιακή οργάνωση της περιοχής μέσω ενός ολοκληρωμένου τοπικού αναπτυξιακού σχεδίου καθώς επίσης και σε επιμέρους τροποποιήσεις που κρίνονται αναγκαίες σε περιβαλλοντικά ζητήματα, με βάση παρατηρήσεις αρμόδιων τοπικών φορέων, όπως η Διεύθυνσης Υδάτων.

Παράλληλα ο κ. Καλογεράκης ζήτησε στο κομμάτι των προσλήψεων να δοθεί η δέουσα βαρύτητα στο κριτήριο της εντοπιότητας  και της απορρόφησης δυναμικού από τη περιοχή.

Οι απεσταλμένοι της ΤΕΡΝΑ δήλωσαν ότι η εταιρεία είναι απολύτως θετική και ανοιχτή σε όλα αυτά, υπογραμμίζοντας ότι βασική επιδίωξη και στόχευση είναι η ανάπτυξη μιας καλής, εποικοδομητικής συνεργασίας με το Δήμο Μινώα Πεδιάδος και τη τοπική κοινωνία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια