«Αντίο» στον πατέρα που έσβησε σε τροχαίο – Ματωμένος Γενάρης για την Κρήτη

Κρήτη
«Αντίο» στον πατέρα που έσβησε σε τροχαίο – Ματωμένος Γενάρης για την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η χρονιά άρχισε με έναν ματωμένο μήνα για τους Κρητικούς από άποψη τροχαίων δυστυχημάτων

Ως ο πιο "αιματηρός"  Γενάρης της τελευταίας 5ετίας, εξελίσσεται αυτός που διανύουμε από άποψη τροχαίων δυστυχημάτων.

Το νησί πλέον σχεδόν μέρα παρά μέρα από την πρώτη μέρα του χρόνου μέχρι και σήμερα, θρηνεί ανθρώπους στον βωμό της ασφάλτου.

Τελευταίο θύμα, ένας 52χρονος πατέρας, δύο παιδιών που άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι της Δευτέρας έπειτα από σφοδρή σύγκρουση του οχήματος του , τύπου κλούβας με νταλίκα, σε επαρχιακό δρόμο Ιεράπετρας - Σητείας  με κατεύθυνση τον Μακρύ Γιαλό Ιεράπετρας.

Ο ίδιος εγκλωβίστηκε στην θέση του οδηγού και παρά την άμεση κινητοποίηση των σωστικών συνεργείων, ήταν ήδη αργά, αφού είχε υποκύψει στα βαρύτατα τραύματα του και οι διασώστες τον ανέσυραν νεκρό από μία άμορφη μάζα σιδερικών στην οποία και είχε μετατραπεί το όχημα του.

Η σορός του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για νεκροψία – νεκροτομή ενώ η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε στις 3.30 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στην Ιεράπετρα.

Ο πιο «ματωμένος» Ιανουάριος

Τα στοιχεία ωστόσο προκαλούν ανατριχίλα και σίγουρα δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού. Πλέον οι νεκροί στον βωμό της ασφάλτου, από αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα, φθάνουν του 7 και χωρίς βέβαια ο μήνας να έχει ολοκληρωθεί.

Ωστόσο ο Ιανουάριος του 2019 είναι ο μήνας που κρατάει την πρωτιά σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα των τελευταίων  5 ετών.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με στοιχεία του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων «ΕΣΥΠΡΟΤΑ» τον μήνα Ιανουάριο έσβησαν στην άσφαλτο 2 άτομα, τον Ιανουάριο του 2016 οι νεκροί ήταν 4 , όπως 4 ήταν και τον Ιανουάριο του 2017, ενώ τον Ιανουάριο του 2018  έπειτα από τροχαία δυστυχήματα, 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν χωρίς ουδείς να ξεχνάει το πολύνεκρο τροχαίο στην εθνική οδό στον κόμβο της Αγίας Πελαγίας με τους 3 νεκρούς αρχές Ιανουαρίου του 2018.

Επίσης για το 2019 σε σύνολο τροχαίων δυστυχημάτων, τα 3 έχουν λάβει χώρα στο νομό Λασιθίου, δύο σε Χανιά και δύο σε Ηράκλειο.

Οι νεκροί στο σύνολο τους είναι άντρες μεταξύ των οποίων τρεις δικυκλιστές, ένας πεζός και τρία άτομα που επέβαιναν σε οχήματα.

Το σωματείο του Ομίλου ΟΤΕ Νομού Ηρακλείου σχετικά με το εργατικό ατύχημα στο Μακρύ Γιαλό εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία και αναφέρεται:

 Τα τοπικά σωματεία εργαζομένων ομίλου ΟΤΕ  νομού Ηρακλείου θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αγαπητού μας συναδέλφου Ξανθάκη Γεωργίου που έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας. Πραγματικά έχουμε συγκλονιστεί όλοι από αυτή τη τραγωδία!

 Δυστυχώς ένα ακόμα εργατικό ατύχημα από τα πολλά που έχουν συμβεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και σε άλλους κλάδους στο νησί. Για ακόμα μια φορά στο ίδιο θλιβερό έργο θεατές.

 Αναμένουμε το πόρισμα των αρμοδίων υπηρεσιών για τα αίτια του δυστυχήματος αλλά οφείλουμε να εφιστήσουμε την προσοχή στους συναδέλφους μας, ότι πάνω απο όλα μετρά η υγεία και η ζωή μας. Δε θα επιτρέψουμε καμία εντατικοποίηση εργασίας  ούτε καμία στοχοθεσία να μας στερήσει το πολυτιμότερο αγαθό που λέγεται ζωή.

 Συλλυπητήρια και πάλι στους συγγενείς και φίλους του Γιώργου.

Η οικογένεια του ΟΤΕ είναι δίπλα σας και σας ευχόμαστε κουράγιο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News