«Μάστιγα» η κατανάλωση αλκοόλ από εφήβους στην Κρήτη

Κρήτη
«Μάστιγα» η κατανάλωση αλκοόλ από εφήβους στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πνίγονται» στο αλκοόλ τα Κρητικόπουλα – Αρνητική πρωτιά

Την ώρα που διαδοχικές έρευνες καταδεικνύουν πως η κατάχρηση αλκοόλ ξεκινά σε όλο και μικρότερες ηλικίες, στην Κρήτη που κατέχει θλιβερή πρωτιά, τα περιστατικά παιδιών που από υπερκατανάλωση οινοπνεύματος κατέληξαν στο νοσοκομείο επαναλαμβάνονται.

Οι αριθμοί και τα στοιχεία χτυπούν εκκωφαντικά το καμπανάκι του κινδύνου αφού στα 11 ακόμη τους χρόνια, Κρητικόπουλα ξεκινούν περιστασιακά την κατανάλωση οινοπνεύματος και λίγο αργότερα, για κάποια από αυτά η κατάσταση δεν αργεί να τεθεί εκτός ορίων.

Λανθασμένα πρότυπα, συνήθειες που δήθεν εντάσσονται στην παράδοση και την κουλτούρα μας και ανοχή συχνά από τον κοινωνικό και οικογενειακό τους περίγυρο. Με τις επιπτώσεις να είναι πολλαπλές και συχνά ακόμη και ολέθριες για την σωματική ακεραιότητα των ανήλικων χρηστών του αλκοόλ, τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη επιχειρείται μια μεγάλη συμμαχία επιστημόνων, εκπαιδευτικών και φορέων  για να περιοριστεί το φαινόμενο που στις τοπικές κοινωνίες αποτελεί μάστιγα.

Επιχειρούμε να δώσουμε απαντήσεις. Ποιοι οι κίνδυνοι για τους εφήβους που από νωρίς πειραματίζονται με το αλκοόλ. Ποιες οι συνέπειες βραχυπρόθεσμα και ποιες στην πορεία της ζωής τους. Ποιος ο ρόλος της οικογένειας και της κοινωνίας. Ποια τα σημάδια που πρέπει να προβληματίσουν.

Direct με την Στέλλα Τερζάκη την Τρίτη 22 Ιανουαρίου στις 21:45 στην ΚΡΗΤΗ TV.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News