Αφρικανική σκόνη και βροχές - Ο καιρός στην Κρήτη

Κρήτη
Αφρικανική σκόνη και βροχές - Ο καιρός στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υψηλές θερμοκρασίες αλλά με βροχές και συννεφιά αναμένεται στην Κρήτη για την τρέχουσα εβδομάδα

Τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική ευνοούν οι ατμοσφαιρικές συνθήκες, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται τη Δευτέρα στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, φαινόμενα που σταδιακά θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού στις πόλεις της Κρήτης και τα στοιχεία αναφορικά με τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Αραιές νεφώσεις και ασθενής βροχή είναι η πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου με την μέγιστη θερμοκρασία να ανέρχεται στους 15 βαθμούς Κελσίου. Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και το πρωί της Τρίτης 22/1 ωστόσο από το μεσημέρι θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» στους 18 βαθμούς Κελσίου. Την Τετάρτη ο ουρανός θα είναι συννεφιασμένος με το θερμόμετρο να δείχνει 17 βαθμούς ανώτερη θερμοκρασία. Το μεσημέρι της Πέμπτης 24/1 αναμένεται ασθενής βροχής ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί στους 15 βαθμούς Κελσίου. Την Παρασκευή 25/1 ο ουρανός θα είναι καταγάλανος με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 17 βαθμούς Κελσίου. Το Σάββατο 26/1 η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στους 16 βαθμούς με αραιή συννεφιά το πρωί που αναμένεται να πυκνώσουν προς το μεσημέρι.

Την Πέμπτη 24 και την Παρασκευή 25/1 η συγκέντρωση σκόνης θα είναι ιδιαίτερα υψηλή στο Ηράκλειο συνεπώς θα πρέπει όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Λίγα σύννεφα θα εμφανιστούν το μεσημέρι της Δευτέρας 21 Ιανουαρίου στα Χανιά ενώ το απόγευμα προς βράδυ αναμένεται να πυκνώσουν. Η θερμοκρασία θα ανέβει στους 15 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τα ξημερώματα της Τρίτης 22/1 όμως νωρίς το πρωί ο ουρανός εμφανίζεται καθαρός με τα σύννεφα να πυκνώνουν μετά τις 2 το μεσημέρι. Ο υδράργυρος θα ανέβει στους 17 βαθμούς Κελσίου. Την Τετάρτη 23/1 θα επικρατήσει συννεφιά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας με το θερμόμετρο να δείχνει μέχρι τους 17 βαθμούς Κελσίου. Ο καιρός, σύμφωνα με τις προγνώσεις, φαίνεται να χαλάει πρόσκαιρα με ασθενείς βροχές την Πέμπτη 24/1 και την Παρασκευή 25/1 και το θερμόμετρο να δείχνει 15 και 18 βαθμούς αντίστοιχα. Το Σάββατο 26/1 επίσης οι προγνώσεις δείχνουν συννεφιά και ασθενής βροχή προς το βράδυ με τον υδράργυρο να δείχνει μέχρι και 15 βαθμούς Κελσίου.

Τα επίπεδα σκόνης εμφανίζονται σε μεσαίο προς υψηλό επίπεδο καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας με τις πιο κρίσιμες μέρες να είναι και πάλι η Πέμπτη 24 και η Παρασκευή 25/1.

Αρκετά σύννεφα με μικρή πιθανότητα βροχής και το θερμόμετρο να δείχνει μέχρι τους 14 βαθμούς Κελσίου είναι η πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου. Την Τρίτη 22/1 θα σημειωθεί μικρή πτώση της θερμοκρασίας στους 14 βαθμούς Κελσίου παρότι θα επικρατεί λιακάδα και καθαρός ουρανός. Ωστόσο από την Τετάρτη 23/1 ο ουρανός θα είναι νεφελώδης με τον υδράργυρο να δείχνει 16 βαθμούς. Για την Πέμπτη 24/1 οι προγνώσεις του καιρού δείχνουν βροχή και το θερμόμετρο στους 12 βαθμούς Κελσίου. Αραιή συννεφιά με το θερμόμετρο να ανεβαίνει στους 15 βαθμούς Κελσίου αναμένεται στο Ρέθυμνο για την Παρασκευή 25/1 ενώ το Σάββατο 26/1 προβλέπεται να βρέχει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας με τη θερμοκρασία να δείχνει 12 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη 24 και την Παρασκευή 25/1 οι συγκεντρώσεις σκόνης εμφανίζονται αυξημένες και σε υψηλό επίπεδο και στο Ρέθυμνο.

Άγιος Νικόλαος

Νεφελώδης με ασθενής βροχή το απόγευμα της Δευτέρας 21 Ιανουαρίου εμφανίζεται ο καιρός στο Ρέθυμνο. Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Τρίτη 22/1 με την ορατότητα να είναι περιορισμένη νωρίς το πρωί και τον υδράργυρο να δείχνει μέχρι και 17 βαθμούς Κελσίου. Αρκετά σύννεφα με ασθενή βροχή αναμένεται να καταγραφεί και την Τετάρτη 23/1 με το θερμόμετρο να δείχνει 16 βαθμούς Κελσίου. Βροχές αλλά με το θερμόμετρο να παραμένει σταθερά στους 16 βαθμούς εμφανίζεται ο καιρός για την Πέμπτη 24/1. Την Παρασκευή οι βροχοπτώσεις φαίνεται να σταματούν στη γραφική πόλη με αραιή συννεφιά στον ουρανό και το θερμόμετρο να ανεβαίνει στους 18 βαθμούς Κελσίου. Το Σάββατο 26/1 αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας της τάξης των δύο βαθμών με τα σύννεφα να κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους.

Όπως και στις άλλες πόλεις της Κρήτης, έτσι και στον Άγιο Νικόλαο, η συγκέντρωση σκόνης εμφανίζεται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα την Πέμπτη 24 και την Παρασκευή 25/1.

Για την αναλυτική πρόγνωση του καιρού μπορείτε να ενημερώνεστε πατώντας εδώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News